A nie masz w okolicy Piotrów i Pawłów? Tam zawsze jest co najmniej kilka z ich piwek.
Nowe Kormorany: Jasny i Ciemny
Collapse
X
-
Tak przy okazji to Kormorany pojawiły się w Bomi, przynajmniej w Gdańsku. Jest 7 rodzajów, bez tych najnowszych marek.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Na fejsbuku pojawiło się zdjęcie tego piwa oraz informacja, że "Kormoran Ciemny wyleciał do hurtowni w Warszawie, Siedlcach i Olsztynie. Więc już jutro powinien być w sklepach. Jak znajdziecie to informujcie gdzie jest".
Comment
-
-
Włąśnie kończę druga butelkę Kormorana Ciemnego. Zawartośc alkoholu 3,9 %, ekstrakst 12,5% Bardzo oryginalny smak o przewadze nut czekoladowych i końcowej miłej goryczce, Piwo treściwe niezbyt mocno wysycone o gęstej ciemnej pianie, która utrzymuje się do końca. Pozostaje w ustach przyjemny smak gorzkiej czekolady. Moje pierwsze wrażenia- duży plus dla BK.dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedziWłąśnie kończę druga butelkę Kormorana Ciemnego. Zawartośc alkoholu 3,9 %, ekstrakst 12,5%.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziWczoraj kupiłem na Ratajczaka, w Ministerstwie Browaru, ale jeszcze nie piłem więc nie będę się wypowiadałdobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...
Comment
-
-
W temacie nowości z Kormorana:
Prawdopodobnie w czerwcu w sklepach pojawi się nasza kolejna nowość "Jabłko w Piwie". Lekkie, orzeźwiające, tradydyjnie warzone i długo leżakowane piwo z dodatkiem naturalnego soku jabłkowego - starannie dobranej kompozycji czterech odmian jesiennych: Antonówka, Lobo, Idared i Cortland oraz jednej letniej: Vista Bella.
Jabłko w Piwie - etykietaJesienne odmiany jabłek potrzebują najwięcej słońca by być w pełni dojrzałe. Wczesną jesienią dojrzewa zielona antonówka – twarda i kwaskowata, jej zielone owoce to rekordziści pod względem wielkości (nawet do 1 kg). Zaraz potem zbiera się odmianę Lobo, słodko-kwaśne owoce uważane są za jedne z najsmaczniejszych. Późną jesienią zbierane są jabłka odmian Idared i Cortland – wyróżniające się soczystością i słodko-kwaśnym smakiem. Dopełnieniem jest winno-słodka Vista Bella zbierana pod koniec lipca.♪♫
♫
Comment
-
Comment