Nowe Kormorany: Jasny i Ciemny

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

Epidemia piw owocowo-miodowych trwa. Jakichś czas temu opowiadali na YT że Kormorana Ciemnego poprawią czy w jego miejsce wprowadzą dwa różne ciemniaki i narazie głucho. A dużo bardziej byłbym zadowolony z dobrego lekkiego ciemniaka niż jabłkowych cudactw.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12755

Co to jest to "YT", YouTube? Chyba się starzeje, bo należę do tej wymierającej generacji, która uważa że najlepszym kanałem informacyjnym jest własna strona www lub może nim być browar.biz - choć jego jako niezależnego piwnego medium browary generalnie najwyraźniej się boją
      Możesz ewentualnie podesłać linka?

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Tak chodziło mi o YouTube W wątku o Kormoranie Ciemnym Myszon007 rzucił linkiem: http://www.youtube.com/watch?v=9ScKg50Vh_Y ale przed chwilą próbowałem wejść i materiał chyba został już usunięty.

Tu jest adres wątku: http://www.browar.biz/forum/showthre...ormoran&page=2 Post nr 50

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12755

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
          Tak chodziło mi o YouTube W wątku o Kormoranie Ciemnym Myszon007 rzucił linkiem: http://www.youtube.com/watch?v=9ScKg50Vh_Y ale przed chwilą próbowałem wejść i materiał chyba został już usunięty.
          Dzięki. Może usunięto by nie drażnić ludzi z Tesco?

Comment

• Myszon007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.02
            • 1208

Na Facebooku zostało ogłoszone nowe piwo z Kormorana: Marcowe. Rozlew planowany jest na wrzesień.
            ♪♫

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

Piłem wczoraj Ciemnego Kormorana z nowej warki i jest zdecydowany postęp. To jest piwo a nie capuccino . Niestety wciąż jest za mało treściwe
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Related Topics

Collapse

• klocekoi
                Nowe butelki do piwa
                klocekoi
                Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
                Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
                Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
                Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
                2023-04-30, 20:26
              • darekd
                Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
                darekd
                Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
                ...
                2023-02-07, 23:16
              • darekd
                Opillia, Rizdwiane
                darekd
                Bożonarodzeniowe ciemne piwo z dodatkiem cynamonu, dosładzane m.in. ekstraktem stewii

12% ekstr.
                4,8 % alk.
                12 IBU

Aromat - jest dość słodko, czuć ciemne słody, ciut chleba razowego, po przelaniu wyraźny karmel i trochę cynamonu
                Piana - wysoka, trwała,...
                2025-01-02, 23:50
              • dadek
                Nowy Browar Gdański, Ciemny Lager
                dadek
                Ekstrakt 13,5 °Blg, alk. 5,2%.
                Barwa głęboko brązowa, pod światło ciemnobordowa, piwo lekko zmętnione.
                Piany bardzo mało, ledwie kilkumilimetrowa warstewka która szybko znikła, brak plam. Czy to też efekt złego mycia kufli?
                Pachnie ciemnymi słodami z lekkim diacetylem....
                2022-11-04, 22:28
              • ART
                Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
                ART
                Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
                2024-10-12, 20:15
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...