piwnyturysta.wordpress.com czyli blog abernackiego

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441
    http://trappistbier.wordpress.com/20...pist-vant-vat/
    Pewnie odpowiesz że to wyimaginowany fotomontaż.Tylko Ty wiesz najlepiej.
    Tyle tylko, że fotoreportaż pochodzi z minionego sezonu letniego. Gdy gościliśmy na tych ziemiach, czyli w lutym ubiegłego roku, lokal, z którego pochodzą te fotografie był jeszcze w budowie. No, ale skąd możesz o tym wiedzieć, jeżeli tam nigdy nie byłeś.
    Karczma, która uchodziła za firmową w owym czasie, znajduje się 300 metrów bliżej głównej szosy. Tam polewano, tylko i wyłącznie klasycznego Orvala.
    Jedziemy dalej.
    Piwo, o którym wspominasz, w tamtym czasie nie było warzone od dwóch lat, nawet dla braciszków. Niestety nie mam daru jasnowidztwa, które by mi podpowiadało, że za pół roku piwo odrodzi się na nowo i będzie dostępne dla mas.
    Last edited by abernacka; 2012-01-19, 12:43.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
      Piwo, o którym wspominasz, w tamtym czasie nie było warzone od dwóch lat, nawet dla braciszków. Niestety nie mam daru jasnowidztwa, które by mi podpowiadało, że za pół roku piwo odrodzi się na nowo i będzie dostępne dla mas.
      No ale czy to nie Ty wczoraj (nie w lutym) napisałeś:

Karczma przy browarze oferuje obecnie tylko i włącznie klasycznego Orvala.
      a potem:

Czy ty wiesz, co oznacza słowo "AKTUALNIE"?

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Nic w tym dziwnego. Swoją wiedzę opierałem, na stanie z lutego 2011 roku.
        Słowo "aktualnie" było odnośnikiem do wpisu z mojego blogu, który powstał prawie rok temu.

Comment

• Bombadil13
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony
          No ale czy to nie Ty wczoraj (nie w lutym) napisałeś:
          Kony, ale Micho sugeruje kłamstwa wypisywane na blogu, a nie w tym temacie.

Inna sprawa, że data odwiedzin browaru umieszczona na blogu byłaby przydatna.

Micho, a oprócz Orvala (pisałeś o innych browarach), co jeszcze znalazłeś niezgodnego z prawdą.

W temacie Orval, oprócz daty zabudowań, to raczej odkryłeś nieporozumienia, a nie kłamstwa.
          Poszukuję

Comment

• Micho441
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2008.04
            • 812

Tyle tylko, że fotoreportaż pochodzi z minionego sezonu letniego. Gdy gościliśmy na tych ziemiach, czyli w lutym ubiegłego roku, lokal, z którego pochodzą te fotografie był jeszcze w budowie. No, ale skąd możesz o tym wiedzieć, jeżeli tam nigdy nie byłeś.
            Karczma, która uchodziła za firmową w owym czasie, znajduje się 300 metrów bliżej głównej szosy. Tam polewano, tylko i wyłącznie klasycznego Orvala.
            Jedziemy dalej.
            Masz dar jasnowidztwa skoro wiesz gdzie ja byłem a gdzie nie byłem,co jadłem i co piłem.

Piwo Orval zielony było dostępne w starej karczmie w wersji butelkowej.Dla łatwiejszego odróznienia browar zrezygnował jedynie z etykietowania butelek.
            Wiec skoro jak piszesz przez dwa lata nie było warzone,jak mogli go odwiedzajacy tawerne Orvala w latach 2009-2010 pic Orval Petit i jeszcze dzielic sie wrazeniami w sieci.
            Troche dziwna Twoja informacja iż właściciel browaru sam sobie nienawarzył piwa.
            Oczywiscie moje niewiarygodne informacje podpieram wypowiedziami innych:
            Size: 330 ml ABV: 3.5 % Petit-Orval can only supposedly be bought in the L’Auberge de L’Ange Gardien (The Guardian Angel Inn) – the tavern owned by the Orval Monastery, and so that was where I head…

The URL you requested could not be found.

Art chyba lepiej bedzie jesli moje niewiarygodne posty usuniesz i nie będą zasmiecały tematu Abernackiego. Wszak na blogach autorzy moga pisac co im podpowie wyobraźnia i nic do tego jakiemus tam Micho441

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Masz dar jasnowidztwa skoro wiesz gdzie ja byłem a gdzie nie byłem,co jadłem i co piłem.

(...)

No to byłeś tam czy nie?! No proszę, pochwal się.

Wytłumacz mi, jaki miał cel karczmarz i piwowar, aby wmawiać mi nieprawdę. Hę?

Comment

• Micho441
                • 2008.04
                • 812

O to zapytam tych panów osobiście i ciekaw jestem ich reakcji po przeczytaniu Twojej relacji z browaru Orval a szczególnie Twoje komentarze dotyczace piwa Orval.
                Zapach,smaki piwa to opis subiektywny.Bezdyskusyjnie.
                Do jakiego wzorca porównałeś Orvala komentując iż jest to bubel?Ostatni Twój komentarz w temacie Orval w którym sugerujesz iż browar Orval dopuszcza się oszustw w stosunku do konsumentów piwa Orval to już forma oskarżenia.Myślę że masz mocne(profesjonalne) na taką sugestię dowody?

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

Widzę, że lubisz koloryzować.
                  Żal mi ciebie.

Ps. Nie odpowiedziałeś na pytanie Bombiego, który czeka na odpowiedź prawie trzy tygodnie.

Comment

• abernacka
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

(...)?Ostatni Twój komentarz w temacie Orval w którym sugerujesz iż browar Orval dopuszcza się oszustw w stosunku do konsumentów piwa Orval to już forma oskarżenia.(...)
                    Kurcze, ty naprawdę lubisz fantazjować. Gdzie ja napisałem, że browar oszukuje? No gdzie!
                    Czy według ciebie nie mam prawa do swobodnej oceny piwa oraz do moich osobistych odczuć na temat tego browaru?
                    Pomyliłeś, chyba jednak epoki?!

Comment

• Micho441
                      • 2008.04
                      • 812

"Można odnieść wrażenie, że nawet braciszkowie nabijają konsumentów w przysłowiowa butelkę"

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10861

"Można odnieść wrażenie, że nawet braciszkowie nabijają konsumentów w przysłowiowa butelkę"
                        W takim razie nie znasz pojęcia oszustwa.

Comment

• Sokół83
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1598

W takim razie nie znasz pojęcia oszustwa.
                          Czytając Twojego bloga zawsze odnosiłem wrażenie, że nie znasz dobrze znaczenia wielu słów. Dziś to jednoznacznie potwierdziłeś. "Nabić kogoś w butelkę" znaczy dokładnie "oszukać". Proponuje zakup słownika związków frazeologicznych. Zresztą ortograficzny i języka polskiego też by Ci się przydał.
                          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
                            Czytając Twojego bloga zawsze odnosiłem wrażenie, (...)
                            To, po co go czytasz, jak tyle niesmaku w tobie on wzbudza?

Comment

• Micho441
                              • 2008.04
                              • 812

Abernacka, zobaczymy jakie wrażenie odniesie pan François de Harenne po przeczytaniu Twoich komentarzy w temacie Orval.
                              Koniec kropka.

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

Abernacka, zobaczymy jakie wrażenie odniesie pan François de Harenne po przeczytaniu Twoich komentarzy w temacie Orval.
                                Koniec kropka.
                                Moją opinię browar już dawno poznał. W tym przypadku, jeżeli chciałeś zabłysnąć, „kablując” do browaru na piwosza, któremu nie pasuje piwo oraz klimat całego przedsięwzięcia, to już dawno się spóźniłeś.
                                Last edited by abernacka; 2012-02-05, 13:28.

Comment

Przetwarzanie...