piwnyturysta.wordpress.com czyli blog abernackiego
Collapse
X
-
-
-
-
-
-
Mógłbyś trochę popracować na ortografią, stylistyką i literówkami na swoim blogu. Praktycznie w każdym zdaniu są byki, że ręce opadają.
Nie znajdziemy tutaj wspaniałych zabytków, pięknych miast czy ekscytujących widoków a mimo, co roku ziemie te przyciągają do siebie znaczną liczę turystów złaknionych produktu, które jest tutaj hołubione a jednocześnie uważane za największe dobro kulturowe tego zakątka ziemi.Comment
-
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment
-
Juz w pierwszej czesci napisano:"Browar porównałbym do pięknie opakowanego niskojakościowego produktu. Z wierzchu piękny XVII wieczny klasztor". Klasztor wybudowano według projektu architekta Vaes Henry w latach 1927-48.To XVII wiek?
Dalej czytamy:"W rozmowie z głównym piwowarem, dowiedzieliśmy się, że browar aktualnie jest w trakcie rozbudowy" Cytując czyjąś wypowiedź należało by podać dane z kim sie rozmawiało. Nie mogła to być rozmowa z głównym piwowarem. Głowny piwowar brat Xavier takiej nieprawdziwej informacji by nie udzielił.Pomijając fakt iz z racji innych obowiązków nie oprowadza On turystów po browarze.
W lutym 2011 roku wszystkie te pogłoski wyjasnił na łamach belgijskiej prasy dyrektor handlowy Orvala.W ostatnich dwuch latach(2010-11)przeprowadzono modernizację linii produkcyjnej pozwalajacej na osiagniecie mocy 65.tys/hl.O rozbudowie browaru nie moze byc mowy.W mysl zasady by browar nie "wyszedł" poza mury klasztorne.
Samo piwo. O jakiej mnisiej tradycji pisze autor.Sam browar wybudowano w 1931 roku a autorem receptury był niemiecki piwowar zaproszony do pracy w Orvalu.
W tawernie przybrowarnianej dostępne sa dwa rodzaje piwa:
Trappisten Orval oraz Orval "zielony" ale o tym ani słowa
"bo Orval jest jedynym, który warzy tylko jedno piwo" - niezaprzeczenie oznacza zgodnosc wypowiedzi.Comment
-
Juz w pierwszej czesci napisano:"Browar porównałbym do pięknie opakowanego niskojakościowego produktu. Z wierzchu piękny XVII wieczny klasztor". Klasztor wybudowano według projektu architekta Vaes Henry w latach 1927-48.To XVII wiek?
Dalej czytamy:"W rozmowie z głównym piwowarem, dowiedzieliśmy się, że browar aktualnie jest w trakcie rozbudowy" Cytując czyjąś wypowiedź należało by podać dane z kim sie rozmawiało. Nie mogła to być rozmowa z głównym piwowarem. Głowny piwowar brat Xavier takiej nieprawdziwej informacji by nie udzielił.Pomijając fakt iz z racji innych obowiązków nie oprowadza On turystów po browarze.
W lutym 2011 roku wszystkie te pogłoski wyjasnił na łamach belgijskiej prasy dyrektor handlowy Orvala.W ostatnich dwuch latach(2010-11)przeprowadzono modernizację linii produkcyjnej pozwalajacej na osiagniecie mocy 65.tys/hl.O rozbudowie browaru nie moze byc mowy.W mysl zasady by browar nie "wyszedł" poza mury klasztorne.
Samo piwo. O jakiej mnisiej tradycji pisze autor.Sam browar wybudowano w 1931 roku a autorem receptury był niemiecki piwowar zaproszony do pracy w Orvalu.
W tawernie przybrowarnianej dostępne sa dwa rodzaje piwa:
Trappisten Orval oraz Orval "zielony" ale o tym ani słowa
"bo Orval jest jedynym, który warzy tylko jedno piwo" - niezaprzeczenie oznacza zgodnosc wypowiedzi.Dlaczego wszystkie rewelacje czerpiesz z netu a nie z wizyt w browarach?
I co z tego, że browar jakiś czas temu zainwestował w rozbudowę browaru. Słupek sprzedaży cały czas im rośnie, to, dlaczego nie mogą dalej inwestować w rozbudowe?!
Zdziwisz się, ale odbyłem rozmowę właśnie z głównym piwowarem.
A co do karczmy, no cóż to kolejna bzdura, która jest czerpana z netu przez ciebie. Karczma przy browarze oferuje obecnie tylko i włącznie klasycznego Orvala.
Ps. Czekam na kolejne twoje psedo rewelacje.Comment
-
http://trappistbier.wordpress.com/20...pist-vant-vat/
Pewnie odpowiesz że to wyimaginowany fotomontaż.Tylko Ty wiesz najlepiej.Comment
Related Topics
Collapse
-
Świadomość piwa rośnie. Rośnie również rzesza piwoszy chcących podzielić się swoimi spostrzeżeniami z innymi. Piszą blogi, recenzują piwa, kształtują potrzeby i świadomość innych. Czasami browary przysyłają im też piwa do recenzji. Niektóre blogi są absolutnie obowiązkową lekturą,...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Hej jestem w sumie początkujący, za mną 7 warek. Taka mnie naszła rozkmina, bo obejrzałem nowe 1000IBU Kopyra w którym mówi, że ciężko jest w domu uwarzyć lepsze piwo niż w sklepach (bo są teraz takie dobre). Właśnie degustuję swoją najnowszą warkę (a miałem chwilę przerwy i piłem...
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Mistrzostwa Polski Piwowarów Domowych XX.XX.2025 Ogłoszenie wyników ????????
1. Niskoalkoholowe Black IPA (do 2,0% alk.)
2. Table Saison
3. Desitka (Světlé Výčepní)
4. Polish Wheat
5. Dunkelweizen
6. Nowofalowy Pils
7. Altbier
8. Session New England...2024-12-09, 16:26 -
Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
W 2020 roku zaczął warzyć piwo browar rzemieślniczy Galgenberg mieszczący się w małym miasteczku - Nitrianske Pravno na Słowacji.
Miałem ochotę tam zaglądnąć, ale po rozmowie z właścicielem okazało się że w dniu w którym mogłem przyjechać, niestety nikt nie pracował. Nie...3 Photos-
Channel: Słowacja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment