palony jęczmień jako piwna przekąska

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • otvirak
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.04
    • 793

    palony jęczmień jako piwna przekąska

    Witam
    Chyba w Berounie 'U Medvidku' podano mi kiedyś palony jęczmień w charakterze piwnej przekąski. Dobre było Tak się składa, że mam trochę ziarna. Czy ktoś z Forumowiczów wie, jak się taki wynalazek przyrządza? I kiedy należy wyłączyć gaz pod patelnią, bo mam wrażenie, że trochę za mocno spaliłem pierwszą transzę A może jakieś przepisy, dodatki itepe?
    niepoprawny czechofil


    Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
    WISŁA MISTRZ!
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Masz jęczmień czy słód?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • otvirak
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2005.04
      • 793

      #3
      Słód monachijski - tak go przynajmniej określała pani w sklepie pivoteka.cz w Ołomuńcu.
      niepoprawny czechofil


      Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
      WISŁA MISTRZ!

      Comment

      Przetwarzanie...
      X