Pijmy piwa z Pelhřimova

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12789

Miło mi donieść, że Poutnik z beczki będzie dostępny na majowym wrocławskim Festiwalu Dobrego Piwa:

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12789

Browar uwarzył tzw. "bittera", czyli dodatkowo chmielone piwo o zawartości ekstr. 12%. Dostępne w beczkach. Nie wiem jeszcze czy to będzie stała oferta browaru.

Comment

• docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
        Browar uwarzył tzw. "bittera", czyli dodatkowo chmielone piwo o zawartości ekstr. 12%. Dostępne w beczkach. Nie wiem jeszcze czy to będzie stała oferta browaru.
        Będzie na FDP? Warto by było, chociaż Pelhřimova wolę w wersji butelkowej.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
          Będzie na FDP?
          Właśnie badam sytuację. Może będzie też 1-2 beczki niefiltra, zobaczymy.

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
            Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
            Serokomlak
            W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
            2024-09-28, 23:39
          • Alkoneser
            Browary restauracyjne w Polsce
            Alkoneser
            Cześć,
            mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
            2024-08-05, 11:26
          • darekd
            Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
            darekd
            Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
            ...
            2023-02-07, 23:16
          • dadek
            Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
            dadek
            Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
            2024-10-23, 00:37
          • dadek
            Austria, Wiedeń, Absberggasse 27, Bräuhaus Ten. Fifty.
            dadek
            30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
            Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
            2024-05-23, 23:56
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...