Polska - Kraina Porterem Płynąca
Collapse
X
-
Nie upieram się jednak.
Te dwa przykłady "porterów" z Czech i Niemiec potwierdzają tylko moją tezę zawartą w tytule tego tematu.
...
Czy nie uważacie, że w promocji portera jako piwa ekskluzywnego - mocnego powinny lepiej służyć butelki 0,33 l.? Tak jak sprzedaje je Żywiec? Oczywiście zdaje sobie sprawę, że takie opakowanie nie są w Polsce popularne, ale w przypadku tak mocnych piw wydaje mi się to rozsądnym rozwiązaniem. Sam pijąc portera z przyjemnością wypijałem 3/4 piwa, potem już było ciężej (to oczywiście kwestia szerzej rozumianego gustu...)
Tak przy okazji, upolowałem dzisiaj kolejnego portera z Polski (Porter Miodowy z Krajana). Kupiłem u Koczubika w Katowicach.
Przetestuję dzisiaj o 21.00Comment
-
Comment
-
Bez wątpienia rasowym porterem jest Tmavý Master."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Skoro jest tak:
... Nie zgodzę się, że portery z Litwy (a także Łotwy i Estonii) są "be". Miałem okazję pić całkiem sporo z nich i po prostu uważam je za zupełnie odrębny podgatunek. Mają zdecydowanie niższy ekstrakt (16-18 Blg) i jak dla mnie, pod względem koloru oraz smaku są bliższe koźlakom ...Comment
-
Dzięki, RateBeer zakwalifikowało go jako Porter Bałtycki.
Dopisałem do prywatnej listy poszukiwanych.
Dostałem dzisiaj PW od naszego forumowicza Hrustgurda z Rosji, że w lutym 2011 odbędzie się kolejna edycja PrimaPorterFest'11.
Coś dla maniaków. Szczegóły tutaj: http://www.primaporterfest.spb.ru/ppf4_spisok.htmlComment
-
No to do imprez z tym- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Widziałem to piwo raz - w firmowym sklepiku w Plznie. Czteropak butelek 355ml kosztował 88kc. W zwykłych czeskich marketach go nie ma, ale w delikatesach może się znajdzie. Jakbyś bliżej pomieszkiwał to mógłbym Cię poratować butelczynąJEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
-
Ciemny Master z beczki zdarza się w Krakowie w Non-Iron, a butelkowy jest aktualnie do dostania w Strefie Piwa."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
O, to dobra wiadomość. Wszystkie trzy Master'y tam były?JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Czy nie uważacie, że w promocji portera jako piwa ekskluzywnego - mocnego powinny lepiej służyć butelki 0,33 l.? Tak jak sprzedaje je Żywiec? Oczywiście zdaje sobie sprawę, że takie opakowanie nie są w Polsce popularne, ale w przypadku tak mocnych piw wydaje mi się to rozsądnym rozwiązaniem. Sam pijąc portera z przyjemnością wypijałem 3/4 piwa, potem już było ciężej (to oczywiście kwestia szerzej rozumianego gustu...). W bezzwrotnej 0,33 l ten porter kosztuje 3,79 i nie dość że przepłacam to zaśmiecam środowisko i... Promil03 to wyjaśnił
.
Comment