Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
Wyświetlenie odpowiedzi
Polska - Kraina Porterem Płynąca
Collapse
X
-
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziDzięki, dodałem go do listy zagranicznych porterów. Jest już na niej 169 pozycji. Sukcesywnie dodaję nowe.
(...).
Ekstrakt 15%, alkohol min. 5,8%.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hrustgurd Wyświetlenie odpowiedzigdzie mozna przeczytac ten list?
Proszę podaj adres e-mail to Ci podeślę wieczorem.
Comment
-
-
Prośba do Was.
Postanowiłem do mojej listy porterów dodać podstawowe parametry (ekstrakt i alkohol) oraz gatunek.
I tu mam problem jakiej kategoryzacji użyć. Bałtycki, Brown Porter (Klasyczny) i Specjalny?
Czy rozróżniać Specjalne na smaki (Honey, Coffee, Vanilia itp.)
Jak zakwalifikować portery z dodatkiem słodu wędzonego tzw. Smoked Porter?
Czy może zastosować podział taki jak w BJCP: Brown, Robust, Bałtycki, Smoked i Specialty?
Comment
-
-
Ja bym dał dwie kategorie - bałtycki i angielski. Jeżeli byłby wędzony lub miodowy, to dałbym to gdzieś w uwagach. Często są to piwa na bazie "normalnych" z dodatkiem jakiegoś syropu (oprócz wędzonych, ale nie ma sensu ich chyba wyróżniać).
Comment
-
-
Trafiłem na taką aukcję: http://allegro.pl/lomza-porter-2-ety...863766259.html
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym piwie. Słabo szukam? W tym temacie nikt o tym piwie nie wspominał.
Comment
-
-
Chodzi ci o tą dziewiętnastowieczną?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment