Piwo z USA?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika porek388 Wyświetlenie odpowiedzi
    ..... Imperial Stouty z amerykańskich browarów rzemieślniczych można czasami trafić w jednym z niemieckich sklepów internetowych poniżej 3 EUR za 0,355l.
    A stronę można prosić...
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
      A stronę można prosić...
      bierzwerg.de

Comment

• MaszynaDoPiwa
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2011.03
        • 27

Nigdy nie piłem takiego prawdziwego piwa z USA,ale 15zł to nie wystarczyłoby nawet na samą przesyłkę,a co dopiero kupno samego browara

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaszynaDoPiwa Wyświetlenie odpowiedzi
          Nigdy nie piłem takiego prawdziwego piwa z USA,ale 15zł to nie wystarczyłoby nawet na samą przesyłkę,a co dopiero kupno samego browara
          Piwa zza Oceanu w ciekawym wyborze znajdziesz w Strefie Piwa w Krakowie.
          blog.kopyra.com

Comment

• reveur
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.01
            • 51

Przepraszam, że odgrzewam stary temat, ale orientuje się ktoś może, gdzie poza Krakowem można kupić u nas w kraju piwa z USA? Najbardziej interesuje mnie Polska zachodnia, w Poznaniu, skąd jestem póki co nie ma... Oczywiście nie chodzi mi o Buda tylko o coś z Anchora, Flying Doga albo Left Hand itp.
            IPA, AIPA, EPA andALE!!!:D

Comment

• kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika reveur Wyświetlenie odpowiedzi
              Przepraszam, że odgrzewam stary temat, ale orientuje się ktoś może, gdzie poza Krakowem można kupić u nas w kraju piwa z USA? Najbardziej interesuje mnie Polska zachodnia, w Poznaniu, skąd jestem póki co nie ma... Oczywiście nie chodzi mi o Buda tylko o coś z Anchora, Flying Doga albo Left Hand itp.
              Anchor pojawia się w sklepie bodaj Kuchnie Świata w galeriach handlowych.
              blog.kopyra.com

Comment

• Kefir87
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.09
                • 70

Nie znam żadnego sklepu, w którym amerykańskie piwa byłyby w stałej ofercie. Musisz po prostu śledzić wiadomości ze sklepów specjalistycznych - czasem coś się trafi. W tej chwili trochę amerykańskich piw jest we wrocławskim Browarku (ul. Szczęśliwa). To z Poznania trochę bliżej, niż Kraków. Wydaje mi się też, że kiedyś widziałem amerykańskie piwa w Poznaniu w sklepie na rogu Hetmańskiej i Głogowskiej.
                Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
                http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Comment

• reveur
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2011.01
                  • 51

Sprawdzałem ostatnio i nie było, ale słyszałem już właśnie, że bywa w Kuchniach Świata, muszę zapytać czy się pojawi. Czy ktoś z Wrocławia albo Łodzi podrzuci info, czy u was coś jest?

Comment

• reveur
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2011.01
                    • 51

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kefir87 Wyświetlenie odpowiedzi
                    W tej chwili trochę amerykańskich piw jest we wrocławskim Browarku (ul. Szczęśliwa).
                    Dzięki za info, właśnie będę we Wrocławiu w następnym tygodniu. Na Głogowskiej w Poznaniu na razie nie ma ale jest podobno w planach

Comment

• snorre
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2006.02
                      • 655

W poznańskich Kuchniach Świata nie ma żadnych amerykańskich piw (i na razie raczej nie będzie).
                      Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

Przetwarzanie...
                      X