A to my mamy ci policzyć te koszty importu, a potem kupować te lemoniady? No proszę cię
Piwo z USA?
Collapse
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
w góglu lub na stronach MinFin.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Zmień słowa kluczowe."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Albo dobre piwa z niezależnych browarów albo nic.
Kraj, który produkuje arcyciekawe gatunki ma, co zaoferować polskim znudzonym piwoszom. Szkoda by tej szansy nie wykorzystać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tj1988 Wyświetlenie odpowiedziMike's cieszy się ogromną popularnością wśród kobiet, jako alternatywa dla różnego rodzaju Bacardi ...
Markę Mike's Hard Lemonide wymyśliła pani Anat Baron, menadżer, specjalistka od marketingu, która prywatnie nie znosi alkoholu w żadnej postaci. Z kolei Bud Light to szczoch, za którego renomę odpowiada nie własna opinia konsumentów, ale armia PR-owców z ABInBev.
Na rynku polskim nisza rzeczywiście jest, ale na amerykańskie: amber ale, pale ale, indian pale ale, stouty, portery, bittery, bocki.
Nie rozumiem po co zaśmiecać polski rynek kolejnymi badziewiami. Mało ich u nas już w kraju. Czy jak byś handlował niszowymi winami to też byś sprowadzał same kwasiżury i sikacze?
Dobre, niszowe piwo znajdzie swojego konesera. Nawet jak kosztuje 10 zł.Last edited by Pankracy; 2010-11-27, 22:02.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziMarkę Mike's Hard Lemonide wymyśliła pani Anat Baron, menadżer, specjalistka od marketingu, która prywatnie nie znosi alkoholu w żadnej postaci.
Źródło: film "Beer Wars"Last edited by wichru; 2010-11-27, 22:43."Always remember that I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me." Sir Winston Churchill
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi...
Dobre, niszowe piwo znajdzie swojego konesera. Nawet jak kosztuje 10 zł.
Mogę być pierwszy.Last edited by Promil03; 2010-11-27, 22:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tj1988 Wyświetlenie odpowiedziAle dalej pozostaje to samo pytanie: Koszty importu?
Comment
-
-
Ja z wielką radością powitałbym kogoś kto sprowadzałby dobre piwa z USA, a za imperial stouty, jako zblazowany i znudzony piwosz dałbym i 15zł!Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
15 zł mogłoby nie wystarczyć.
Ja np. za World Wide Stout Dogfisha płacę 10 dolarów za 355 ml buteleczkę.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Dogfish to inna kategoria - wyjątkowy browar, warzą rzeczy czasami wręcz eksperymentalne, a World Wide Stout to nie pierwszy lepszy imperial stout więc tych 10 USD też bym dał! Ostatnio w Sztokholmie (co prawda w knajpie w centrum) dałem 158SEK (ok. 60 zł) za 500ml imperial stouta z Nogne (Norwegia).Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziOstatnio w Sztokholmie (co prawda w knajpie w centrum) dałem 158SEK (ok. 60 zł) za 500ml imperial stouta z Nogne (Norwegia).
Żeby nie było OT Imperial Stouty z amerykańskich browarów rzemieślniczych można czasami trafić w jednym z niemieckich sklepów internetowych poniżej 3 EUR za 0,355l.
Comment
-
-
Szczerze mówiąc to nigdy nie piłem żadnego browaru z USA,przydałby się jakiś zaufany forumowicz,który sprowadzałby piwo na zamówienieEkskluzywne delikatesy Internetowe - www.vipdelikatesy.pl
Comment
-
Comment