Przed chwila ukazala sie informacja na gieldzie ze Van Pur polaczyl sie z Royal Unibrew Polska. Van Pur bedzie posiadal 80 procent udzialow w nowej spolce
Van-Pur kupuje Łomżę - temat zbiorczy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Holsten Wyświetlenie odpowiedziPrzed chwila ukazala sie informacja na gieldzie ze Van Pur polaczyl sie z Royal Unibrew Polska. Van Pur bedzie posiadal 80 procent udzialow w nowej spolce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Holsten Wyświetlenie odpowiedziPrzed chwila ukazala sie informacja na gieldzie ze Van Pur polaczyl sie z Royal Unibrew Polska. Van Pur bedzie posiadal 80 procent udzialow w nowej spolce
EDIT: Dzięki...Last edited by Seta; 2010-12-03, 09:04.
Comment
-
-
No to niech jeszcze kupią Perłę i browary regionalne będą miały w Polsce 3%, ale przynajmniej sytuacja będzie przejrzysta, bo te 10% dla browarów regionalnych to bzdura była.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo to niech jeszcze kupią Perłę i browary regionalne będą miały w Polsce 3%, ale przynajmniej sytuacja będzie przejrzysta, bo te 10% dla browarów regionalnych to bzdura była.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedziz powyższego tekstu wynika ,ze VP ma obecnie 4,3 % rynku , a po połączeniu z RU będzie miał około 7 %. Pozostałe browary na pewno mają 3% rynku.
Mnie zastanawia, co ta fuzja oznacza dla Koszalina. Moim zdaniem nic dobrego.
Comment
-
-
Bardzo dobrze, że powstała kolejna spora grupa. Może trochę trudniej będzie im sprzedawać ten kit o "małym browarze". Poza tym stwierdzenie, że Łomża to grupa Van Pura mówi wszystko o jakości oferowanego piwaPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Mi się wydaje, że VP nie będzie "psuł" Łomży (o ile ja można jeszcze popsuć ). Oni szukają marki "premium" (Karpackie raczej nie wypaliło), więc może wyjść z tego coś dobrego dla branży. Możliwe, że jeden browar będzie takim vanpurowskim Cieszynem (no prawie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle nie wiadomo, czy wielka 3 ma 90%, wszystko wskazuje, że ciut mniej. Wobec czego po odliczeniu Perły zostanie max 3%. W w tym mamy jeszcze Głubczyce czy Jabłonowo. Także dobre piwo w Polsce stanowi poniżej 1%, jak sądzę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMi się wydaje, że VP nie będzie "psuł" Łomży (o ile ja można jeszcze popsuć ). Oni szukają marki "premium" (Karpackie raczej nie wypaliło), więc może wyjść z tego coś dobrego dla branży.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziMożliwe, że jeden browar będzie takim vanpurowskim Cieszynem (no prawie).
Nie widzę w tym połączeniu niczego dobrego "dla branży".
Comment
-
Comment