Jak co roku sylwestrowa noc jest dla mnie okazją do spożycia różnych gatunków piwa. Inni piją co popadnie, ja przynoszę swoją mega torbę i cała noc zmienia się w jedną wielką degustację. Zazwyczaj gustuję w polskich, czasami wplatam 3-4 zagraniczne.
W tym roku moje menu wygląda tak: Lech, Tyskie, Warka, Żywiec, Okocim i Redds
Oczywiście żartuję więc do rzeczy:
1. Dawne
2. Świeże
3. Viva Hel
4. Naturalne Niefiltrowane z Gościszewa
5. Cornelius Weizen Bier
6. Lach Pełne
7. Złote (Browar GAB)
8. Złote Lwy
9. Żytnie
10. Nakielskie (o ile dostanę, bo od paru miesięcy w Poznaniu brak)
11. Porter Warmiński
12. Faustus
13. Svijany Knize
14. Franziskaner Dark
15. Obolon Magnat
16. Frankfurter Export
17. Windhoek Lager
Kolejność spożywania będzie nieco inna, prawdopodobnie zacznę od Naturalnego i Vivy Hel, bo wiadomo, u nich różnie bywa, więc wolę posmakować póki świeże kubki smakowe żeby wyczuć ewentualne mankamenty. Potem Żytnie, Svijany, itd...
A jak Wasze stoły będą wyglądać w kwestii piwnej?
W tym roku moje menu wygląda tak: Lech, Tyskie, Warka, Żywiec, Okocim i Redds
Oczywiście żartuję więc do rzeczy:
1. Dawne
2. Świeże
3. Viva Hel
4. Naturalne Niefiltrowane z Gościszewa
5. Cornelius Weizen Bier
6. Lach Pełne
7. Złote (Browar GAB)
8. Złote Lwy
9. Żytnie
10. Nakielskie (o ile dostanę, bo od paru miesięcy w Poznaniu brak)
11. Porter Warmiński
12. Faustus
13. Svijany Knize
14. Franziskaner Dark
15. Obolon Magnat
16. Frankfurter Export
17. Windhoek Lager
Kolejność spożywania będzie nieco inna, prawdopodobnie zacznę od Naturalnego i Vivy Hel, bo wiadomo, u nich różnie bywa, więc wolę posmakować póki świeże kubki smakowe żeby wyczuć ewentualne mankamenty. Potem Żytnie, Svijany, itd...
A jak Wasze stoły będą wyglądać w kwestii piwnej?
Comment