Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti
Wyświetlenie odpowiedzi
Piwa "wzorcowe"
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziZa drogo?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziSą różne rodzaje chmielu. Możecie podać piwa, w których dominuje chmielenie konkretną odmianą. Marynką, magnum, chmielem lubelskim i tak dalej? I czy różnice są mocno widoczne?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedzi"czuć" różnicę. Może teraz być?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Kurka fiks. Po jakiego więc na Lubelszczyźnie chmiel sadzą? Dla piwowarów domowych? Mimo moich bardzo kiepsko wyrobionych i słabo czułych kubeczków smakowych czuję różnicę w goryczy między takim Bernardem a Łomżą Export. Jedna jest przyjemna, jakaś taka ziołowa, druga cierpka, raczej podobna do goryczy piołunowej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziKurka fiks. Po jakiego więc na Lubelszczyźnie chmiel sadzą? Dla piwowarów domowych? Mimo moich bardzo kiepsko wyrobionych i słabo czułych kubeczków smakowych czuję różnicę w goryczy między takim Bernardem a Łomżą Export. Jedna jest przyjemna, jakaś taka ziołowa, druga cierpka, raczej podobna do goryczy piołunowej.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
W Łomży akurat obstawiam że wlewają do kadzi koncentrat zizomeryzowanych alfa-kwasów otrzymywany z chmielu sadzonego na Lubelszczyźnie. Mniejsze browary raczej używają granulatu, czyli już ciut bliżej natury (na zdjęciach z rozruchu Lwówka widać jak sypią granulat). Szyszek do kotła to chyba nikt przemysłowo nie stosuje (u nas).
Comment
-
-
W koncernowych to tak: albo chmielu prawie nie czuć, albo to jest tępa , cierpka gorycz. Tak jest też w Warce. Nie wiem, czy Bernard to koncernówka, nie potrafię wyguglać do jakiego koncernu należy. Ale jest w 100% inaczej chmielona/ inny chmiel. Budweiser też ma inny.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX Wyświetlenie odpowiedziW Łomży akurat obstawiam że wlewają do kadzi koncentrat zizomeryzowanych alfa-kwasów otrzymywany z chmielu sadzonego na Lubelszczyźnie. Mniejsze browary raczej używają granulatu, czyli już ciut bliżej natury (na zdjęciach z rozruchu Lwówka widać jak sypią granulat). Szyszek do kotła to chyba nikt przemysłowo nie stosuje (u nas).Last edited by Feti; 2011-01-30, 22:43.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziNie ważne czy napiszesz "widać" czy "czuć" , browary chmielu używają tylko w reklamach- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziOj Anteks Anteks...Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, czy Bernard to koncernówka, nie potrafię wyguglać do jakiego koncernu należy.
JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziTak Prezesie ?
Comment
-
Comment