Promocja Małych Regionalnych Browarów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    Ależ my doskonale wiemy co jest przyczyną warzywności Fortuny, od dawna
    No chyba nie - warzywka pojawiły się niedawno, a to, co wiemy, to już od dawna jest
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      My wiemy, oni pewnie też wiedzą. I nic.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        No chyba nie - warzywka pojawiły się niedawno, a to, co wiemy, to już od dawna jest

        W Srebrnym odkąd pamiętam to były.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja mam wrażenie, że tej krytyki nikt sobie nie bierze do serca. Żadnej krytyki. To przecież niemożliwe, żeby w Fortunie nie wiedzieli, że ich piwo wali warzywami jak przedszkolna stołówka. Niemożliwe, żeby nie wiedzieli, że jest to wada. Niemożliwe, żeby nie wiedzieli jak tę wadę usunąć. I co? Nic, zupełnie nic. Co chwilę trafia się na partię, której nie należy wąchać, jak się nie chce porzygać. O co chodzi? Czy czasem nie jest tak, że ktoś w Miłosławiu uważa nas za nieszkodliwych frajerów, którzy popsioczą ale i tak kupią?

          Odechciewa się.
          Takich malkontentów jest mało. Dla większości to są wspaniałe aromaty zbożowe, nadające unikalny charakter piwom z małych browarów i odróżniającym je od koncernówek.
          blog.kopyra.com

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
            W Srebrnym odkąd pamiętam to były.
            No tu mnie masz - baaardzo rzadko pijam Fortunę, bo za słodka, może zatem nawet już nie pamiętam...
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • zgoda
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 3516

              Że tak zapytam - co to jest to, o czym mówicie, a nie jest warzywami?
              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                Że tak zapytam - co to jest to, o czym mówicie, a nie jest warzywami?
                Chodzi o to, że w Fortunie stosowano/stosują "nowatorską" metodę warzenia bez wrzenia . Chmielenie odbywa się w temp. 95-97C, co sprawia, że zbyt mało odparowuje prekursorów DMS.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • zgoda
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 3516

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  Chodzi o to, że w Fortunie stosowano/stosują "nowatorską" metodę warzenia bez wrzenia . Chmielenie odbywa się w temp. 95-97C, co sprawia, że zbyt mało odparowuje prekursorów DMS.
                  E, myślałem że to coś tajemniczego... Tyle to i ja się domyśliłem.
                  Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                  Comment

                  • Seta
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.10
                    • 6964

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                    Pierwsz recenzja, wyrzucona przez Google na hasło "piwo tyskie"
                    "...czujemy jego chłodny smak..."
                    Według mnie jest to bardzo ciekawe.
                    TO jest ciekawe!

                    Comment

                    • Seta
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.10
                      • 6964

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                      Przeceniesz (...) browar.biz.
                      Być może przecenia, ale czy Ty przypadkiem przesadzasz w drugą stronę??
                      Wskaż inny "twór" (nie chcę używać słowa "organizacja" itp), który zrobił więcej dla promocji dobrych piw (jak również piwowarstwa domowego i birofilistyki) w Polsce.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2010-12-22, 11:31.

                      Comment

                      • abernacka
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

                        Wiesz dla czego rośnie zainteresowanie dobrymi piwami? Ponieważ taka jest ogólna tendencja. Ludzie mają dosyć plastikowego jedzenia i picia dlatego poszukują czasami na własną rękę a czasami przez media czegoś niepowtarzalnego.
                        Co raz częściej producenci chleba, wędlin czy produktów mleczarskich na naszym rynku odwołują się do tradycji, smaku który był dawniej. Podobnie się dzieje na rynku z piwami.
                        Myślisz, że przeciętny Kowalski który sięga po taki produkt wie o istnieniu naszego serwisu. Śmiem wątpić.
                        Piwna turystyka według abernackiego

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23976

                          Przeciętny Kowalski nie wie czy Trójmiasto jest tak na prawdę nad morzem czy nad zatoką

                          W przypadku ciekawszego piwa w Polsce uważam że to świadomi konsumenci najpierw wytworzyli popyt oczekując pewnych produktów a później producenci zaczęli się do tego dostosowywać z podażą (w pewnym sensie pomijam Ambera, bo ten wyszedł przed szereg jako pierwszy). Niektóre browary widząc że na tym można zarobić już nie patrzą na głosy konsumentów tylko na swoją konkurencję, która czyni z tego sensowny zarobek. Wspomniany przeciętny Kowalski tak samo nie słyszał o BrowarBizie tak jak i nie pija piw z małych browarów. Biorąc pod uwagę np. sklepy specjalistyczne z piwem, jak sądzisz - ile osób prowadzących takie sklepy nie wie o istnieniu BrowarBizu?
                          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-12-22, 12:55. Powód: uzupełnione
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • abernacka
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10862

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                            Przeciętny Kowalski nie wie czy Trójmiasto jest tak na prawdę nad morzem czy nad zatoką
                            Masz rację, podobnie jak łapanie się na tanim chwycie marketingowym typu Kanclerz Niepasteryzowany.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2010-12-22, 12:46.
                            Piwna turystyka według abernackiego

                            Comment

                            • delvish
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.11
                              • 3508

                              A nie Kasztelan? VP wypuścił niepastera?
                              Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-12-22, 12:52.
                              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                              (Frank Zappa)

                              "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10862

                                Zgadza się, Kasztelan.
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X