Promocja Małych Regionalnych Browarów
Collapse
X
-
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Popieram też zdanie abernackiego, w którym pisze o rosnącej niechęci do plastikowej żywności, bo to jest i moim zdaniem główny powód tak rosnącego zainteresowania piwami regionalnymi. I jest to proces znajdujący się dopiero na rozbiegu, bo wystarczy popatrzeć na to, jak tyją Polacy i jak zapadają na choroby cywilizacyjne oraz że część w końcu dostrzegła, co jest przyczyną tych procesów i w żywności tradycyjnej, w tym i piwie, widzą lekarstwo...Comment
-
Bez wątpienia skuteczniejszy jest jeden dobry artykuł w ogólnopolskiej gazecie, takiej jak GW czy Rzepa, w którym przedstawiciele małych browarów mówią o różnicach pomiędzy piwami przemysłowymi, a tradycyjnymi i nawet jeżeli w tym artykule pojawi się trochę błędów, to i tak pozytywny wydźwięk będzie bardzo silny, a i niemałe będzie grono osób, które to przeczytają.
Van Pur się obecnie promuje w TVP Rzeszów. Jakiś skansen mają budować w Rakszawie czy coś podobnego.Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2010-12-22, 16:18.Comment
-
Bez wątpienia skuteczniejszy jest jeden dobry artykuł w ogólnopolskiej gazecie, takiej jak GW czy Rzepa, w którym przedstawiciele małych browarów mówią o różnicach pomiędzy piwami przemysłowymi, a tradycyjnymi i nawet jeżeli w tym artykule pojawi się trochę błędów, to i tak pozytywny wydźwięk będzie bardzo silny, a i niemałe będzie grono osób, które to przeczytają.
Jeśli kupuję produkt z branży, na której za bardzo się nie znam (np telewizor czy lepsze wino) porównuję raczej opinie użytkowników/konsumentów/ekspertów, a nie producentów.Comment
-
Kochany nie ta skala. Potencjalny klient może zaryzykować wydatek 3-4zł, ale nie ileś tam tysięcy złotych. Widzisz delikatną różnicę?Comment
-
Tak, jestem nowo nawróconyi jako typowy neofita wolę kiepskiego Srebrnego Smoka od niewyobrażalnie gorszego Lecha.
Ostatnia zmiana dokonana przez Feti; 2010-12-22, 17:19.Comment
-
Wolę zupę warzywną niż szmacianego Kasztelana. Inne masowe piwa to jakieś brązowawe wody alkoholizowane aromatyzowane czymś gorzkawym i kwaśne od olbrzymiego nagazowania.
Tak, jestem nowo nawróconyi jako typowy neofita wolę kiepskiego Srebrnego Smoka od niewyobrażalnie gorszego Lecha.
Neofityzm nie zwalnia od myślenia. Od Lecha to nie trudno być lepszym. Na szczęście wybór nie ogranicza się tylko do tych dwóch piw.Comment
-
W przypadku ciekawszego piwa w Polsce uważam że to świadomi konsumenci najpierw wytworzyli popyt oczekując pewnych produktów a później producenci zaczęli się do tego dostosowywać z podażą (w pewnym sensie pomijam Ambera, bo ten wyszedł przed szereg jako pierwszy).)
Comment
-
Owszem owszem, Amber na dzień dobry wyszedł z tym piwem do szerszej publiczności.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-12-22, 17:53.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A w temacie. Tutaj mamy do czynienia przede wszystkim z gustem konsument ów piwa. Małe browary nie staną się raczej nigdy bardzo popularne. Masy kochają fast foody i McDonalda . Niektórzy lubią sushi inni kaszankę. Tyskie zaspokaja ludziom jakieś tam potrzeby. Zwykle jako trunek z alkoholem. I tyle. A promocja? Kupować piwa z małych browarów, może wtedy będą łatwiej dostępne. Mi by wystarczyło, żebym mógł mieć możliwość większą niż piwa z Fortuna, Ambera, Koreba ( kurka, piwa po 5 a jakie kiepskie), Kormorana czy Witnicy.Comment
-
Comment
-
Ale w Kutnie jest tak brzydko w nocy, że pękają oczy.
Nie mogłem się powstrzymać, sorka.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ja mam wrażenie, że tej krytyki nikt sobie nie bierze do serca. Żadnej krytyki. To przecież niemożliwe, żeby w Fortunie nie wiedzieli, że ich piwo wali warzywami jak przedszkolna stołówka. Niemożliwe, żeby nie wiedzieli, że jest to wada. Niemożliwe, żeby nie wiedzieli jak tę wadę usunąć. I co? Nic, zupełnie nic. Co chwilę trafia się na partię, której nie należy wąchać, jak się nie chce porzygać. O co chodzi? Czy czasem nie jest tak, że ktoś w Miłosławiu uważa nas za nieszkodliwych frajerów, którzy popsioczą ale i tak kupią?
Odechciewa się.Comment
-
Srebrny Smok i Złoty Smok to dwa przykłady DMSu. Silny warzywny aromat, także w smaku czuć tą nutę która mnie szczególnie irytuje i nie pozwala cieszyć się innymi składowymi smaku. Zgoda pisał też że trafił na DMS w Czerwonym Smoku, ja jakoś zawsze miałem szczęście (tak to trzeba nazwać) bo czerwony zawsze trafiał mi się z ładnym karmelowo-palonym aromatem i nieskażonym smakiem.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam,
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...2020-03-11, 18:59 -
Witam,
Kupię powojenne etykiety browarów Gdańsk, Elbląg, Braniewo, Starogard...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2023-07-16, 20:51 -
-
11,5% ekstr.
4,6% alk.
Aromat - na przedzie chmiel w tonach ziołowo-korzennych, dość nijaki (zboże) słód
Piana - dość wysoka, umiarkowana trwałość, nie znika całkiem i zostaje na szkle
Barwa - jasne złoto, klarowne
Wysycenie - łagodne, niewyraźnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-26, 19:58 -
-
Owszem, hotel, ale barek w nim też jest.
Gablota przy recepcji nie wygląda obiecująco. Kilka dni temu były tam tylko dwie butelki: Żywiec i Lech (oraz inne, często potrzebne ludziom rzeczy takie jak gumki i Apap na rano). Natomiast w znajdującym się w pomieszczeniu obok barze sytuacja...
-
Channel: Pomorskie
2020-07-27, 09:15 -
-
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...2021-09-23, 19:47 - Loading...
- Koniec listy.
Comment