Promocja Małych Regionalnych Browarów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

    W takim razie jak to się ma do tych słów
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu Wyświetlenie odpowiedzi
    I dlatego nie ma żadnej ogólnej tendencji, proste. (...)
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • delvish
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.11
      • 3508

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
      Fajny raport. Na stronie 8 stoi jak byk, że RFN to Tyskland
      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
      (Frank Zappa)

      "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

      Comment

      • a1410
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.08
        • 613

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
        Nadal nie podaliście polskiego przykładu oddziaływania skuteczniejszego niż niniejszej strony.
        Bez wątpienia skuteczniejszy jest jeden dobry artykuł w ogólnopolskiej gazecie, takiej jak GW czy Rzepa, w którym przedstawiciele małych browarów mówią o różnicach pomiędzy piwami przemysłowymi, a tradycyjnymi i nawet jeżeli w tym artykule pojawi się trochę błędów, to i tak pozytywny wydźwięk będzie bardzo silny, a i niemałe będzie grono osób, które to przeczytają.
        Popieram też zdanie abernackiego, w którym pisze o rosnącej niechęci do plastikowej żywności, bo to jest i moim zdaniem główny powód tak rosnącego zainteresowania piwami regionalnymi. I jest to proces znajdujący się dopiero na rozbiegu, bo wystarczy popatrzeć na to, jak tyją Polacy i jak zapadają na choroby cywilizacyjne oraz że część w końcu dostrzegła, co jest przyczyną tych procesów i w żywności tradycyjnej, w tym i piwie, widzą lekarstwo...

        Comment

        • Pankracy
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2007.10
          • 2802

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
          Bez wątpienia skuteczniejszy jest jeden dobry artykuł w ogólnopolskiej gazecie, takiej jak GW czy Rzepa, w którym przedstawiciele małych browarów mówią o różnicach pomiędzy piwami przemysłowymi, a tradycyjnymi i nawet jeżeli w tym artykule pojawi się trochę błędów, to i tak pozytywny wydźwięk będzie bardzo silny, a i niemałe będzie grono osób, które to przeczytają.
          Rzepa akurat w tym temacie poczyniła wiele dobrego. Z drugiej jednak strony mieli manię promowania przy okazji Royal Unibrew Polska.

          Van Pur się obecnie promuje w TVP Rzeszów. Jakiś skansen mają budować w Rakszawie czy coś podobnego.
          Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2010-12-22, 16:18.

          Comment

          • Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
            Bez wątpienia skuteczniejszy jest jeden dobry artykuł w ogólnopolskiej gazecie, takiej jak GW czy Rzepa, w którym przedstawiciele małych browarów mówią o różnicach pomiędzy piwami przemysłowymi, a tradycyjnymi i nawet jeżeli w tym artykule pojawi się trochę błędów, to i tak pozytywny wydźwięk będzie bardzo silny, a i niemałe będzie grono osób, które to przeczytają.
            No nie wiem... Jeśli czytam w prasie wywiad z dilerem Kia, który twierdzi, że jego samochody są dużo lepsze niż Audi, to nie do końca to "łykam", a Ty? Prędzej uwierzyłbym, gdyby w tym wywiadzie wypowiadał się np założyciel uznanego portalu samochodowego.
            Jeśli kupuję produkt z branży, na której za bardzo się nie znam (np telewizor czy lepsze wino) porównuję raczej opinie użytkowników/konsumentów/ekspertów, a nie producentów.

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
              No nie wiem... Jeśli czytam w prasie wywiad z dilerem Kia, który twierdzi, że jego samochody są dużo lepsze niż Audi,(...).
              Kochany nie ta skala. Potencjalny klient może zaryzykować wydatek 3-4zł, ale nie ileś tam tysięcy złotych. Widzisz delikatną różnicę?
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • Feti
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.10
                • 801

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                Takich malkontentów jest mało. Dla większości to są wspaniałe aromaty zbożowe, nadające unikalny charakter piwom z małych browarów i odróżniającym je od koncernówek.
                Diacetyl z Lubuskim czy DMS w Srebrnym Smoku to maleńkie wady z tymi, które mają koncerniaki. Jak się nazywa związek chemiczny za posmak starej szmaty w Kasztelanie , Wojaku lub Harnasiu? Wolę zupę warzywną niż szmacianego Kasztelana. Inne masowe piwa to jakieś brązowawe wody alkoholizowane aromatyzowane czymś gorzkawym i kwaśne od olbrzymiego nagazowania.
                Tak, jestem nowo nawrócony i jako typowy neofita wolę kiepskiego Srebrnego Smoka od niewyobrażalnie gorszego Lecha.
                Ostatnia zmiana dokonana przez Feti; 2010-12-22, 17:19.

                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedzi
                  Diacetyl z Lubuskim czy DMS w Srebrnym Smoku to maleńkie wady z tymi, które mają koncerniaki. Jak się nazywa związek chemiczny za posmak starej szmaty w Kasztelanie , Wojaku lub Harnasiu?
                  Stara szmata, to utlenienie, czyli po prostu starość.

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedzi
                  Wolę zupę warzywną niż szmacianego Kasztelana. Inne masowe piwa to jakieś brązowawe wody alkoholizowane aromatyzowane czymś gorzkawym i kwaśne od olbrzymiego nagazowania.
                  Tak, jestem nowo nawrócony i jako typowy neofita wolę kiepskiego Srebrnego Smoka od niewyobrażalnie gorszego Lecha.
                  A ja nie wolę ani zupy warzywnej, ani szmaty. Na mnie czeka tyle piw do spróbowania, że byłbym kretynem po raz kolejny dając szansę takiemu Srebrnemu Smokowi. Diacetyl w Lubuskim, niekiedy jest na całkiem przyjemnym poziomie.

                  Neofityzm nie zwalnia od myślenia. Od Lecha to nie trudno być lepszym. Na szczęście wybór nie ogranicza się tylko do tych dwóch piw.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi

                    W przypadku ciekawszego piwa w Polsce uważam że to świadomi konsumenci najpierw wytworzyli popyt oczekując pewnych produktów a później producenci zaczęli się do tego dostosowywać z podażą (w pewnym sensie pomijam Ambera, bo ten wyszedł przed szereg jako pierwszy).
                    Ja bym nie pomijała Ambera, gdyż to ś.p. Simon, przesiąknięty browarbizową atmosferą i m.in. moją niejako indoktrynacją za czasów, jak pracował w Piaście zaproponował Amberowi produkcję niszowych piw i otworzył tym samym drzwi dla naśladowców. Dla mnie to akurat klasyczny wpływ świadomych konsumentów piwa z browar.biz (bo innych wtedy w ogóle nie było)
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23975

                      Owszem owszem, Amber na dzień dobry wyszedł z tym piwem do szerszej publiczności.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-12-22, 17:53.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment

                      • Feti
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.10
                        • 801

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                        Stara szmata, to utlenienie, czyli po prostu starość.
                        Czyli zawsze trafiał mi się stary niepasteryzowany Kasztelan.

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                        A ja nie wolę ani zupy warzywnej, ani szmaty./..../
                        Neofityzm nie zwalnia od myślenia. Od Lecha to nie trudno być lepszym. Na szczęście wybór nie ogranicza się tylko do tych dwóch piw.
                        Pewnie, że nie zwalnia, ale nie zmienia to faktu, że Twierdzowego czy Lwówka nie kupię bez wyjazdu na dystans 140 kilometrów/czyli ich jeszcze nie piłem/ . Srebrnego Smoka nie pijam często.
                        A w temacie. Tutaj mamy do czynienia przede wszystkim z gustem konsument ów piwa. Małe browary nie staną się raczej nigdy bardzo popularne. Masy kochają fast foody i McDonalda . Niektórzy lubią sushi inni kaszankę. Tyskie zaspokaja ludziom jakieś tam potrzeby. Zwykle jako trunek z alkoholem. I tyle. A promocja? Kupować piwa z małych browarów, może wtedy będą łatwiej dostępne. Mi by wystarczyło, żebym mógł mieć możliwość większą niż piwa z Fortuna, Ambera, Koreba ( kurka, piwa po 5 a jakie kiepskie), Kormorana czy Witnicy.

                        Comment

                        • Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedzi
                          Pewnie, że nie zwalnia, ale nie zmienia to faktu, że Twierdzowego czy Lwówka nie kupię bez wyjazdu na dystans 140 kilometrów.
                          Nie przesadzaj. Masz znacznie bliżej do całkiem niezłego sklepu z piwem w Kutnie na Lelewela (róg Kościuszki).

                          Comment

                          • jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

                            Ale w Kutnie jest tak brzydko w nocy, że pękają oczy.

                            Nie mogłem się powstrzymać, sorka.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

                            (1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

                            Comment

                            • crocco
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.12
                              • 590

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ja mam wrażenie, że tej krytyki nikt sobie nie bierze do serca. Żadnej krytyki. To przecież niemożliwe, żeby w Fortunie nie wiedzieli, że ich piwo wali warzywami jak przedszkolna stołówka. Niemożliwe, żeby nie wiedzieli, że jest to wada. Niemożliwe, żeby nie wiedzieli jak tę wadę usunąć. I co? Nic, zupełnie nic. Co chwilę trafia się na partię, której nie należy wąchać, jak się nie chce porzygać. O co chodzi? Czy czasem nie jest tak, że ktoś w Miłosławiu uważa nas za nieszkodliwych frajerów, którzy popsioczą ale i tak kupią?

                              Odechciewa się.
                              Jakie piwo Fortuny masz na myśli?Lubie smak ich Czarnego i z miodem i mam trochę inne zdanie,chyba,że mówisz o innych ich piwach które niezbyt mi podchodzą .

                              Comment

                              • pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

                                Srebrny Smok i Złoty Smok to dwa przykłady DMSu. Silny warzywny aromat, także w smaku czuć tą nutę która mnie szczególnie irytuje i nie pozwala cieszyć się innymi składowymi smaku. Zgoda pisał też że trafił na DMS w Czerwonym Smoku, ja jakoś zawsze miałem szczęście (tak to trzeba nazwać) bo czerwony zawsze trafiał mi się z ładnym karmelowo-palonym aromatem i nieskażonym smakiem.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X