Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Promocja Małych Regionalnych Browarów
Collapse
X
-
JEDNO PIVKO NEVADI!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziFiltruje się żeby było klarowne. Pasteryzuje/mikrofiltruje żeby było... trwałe.
Comment
-
-
Wybacz, ale nie wiem co miałeś zatem na myśli.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziWybacz, ale nie wiem co miałeś zatem na myśli.
czy Ciechan w ogóle nie jest poddawany mikrofiltracji?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziCiechan jest filtrowany, ale nie jest pasteryzowany ani mikrofiltrowany. Czyli jest klarowny ale nie jest utrwalany- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Proponuję założyć nowy temat do tego rodzaju dociekańOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-12-24, 02:08.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNie demonizuj enzymów, pośrednio dzięki nim mamy piwo
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziDotyczy to zapewne odpowiednio oznaczonych Ciechanów
Comment
-
-
Dobrze pamiętasz.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
nieutrwalony czyli nietrwały, też mam pierwszę skojarzenie jako coś marnego.
A ja dalej się zastanawiam, jak to robią Niemcy z Górnej Frankoni, że ich piwa tylko filtrowane mają półroczny okres do spożycia?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Ot, nie mają obowiązku informować o metodzie utrwalenia.
Ups, miałem nie pisać.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-12-24, 14:59.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziOt, nie mają obowiązku informować o metodzie utrwalenia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziJeszcze jedno na stronie Ciechana ogłosiłem moją decyzję przyjaciół proszę o komentarze.
Inna sprawa, poruszana zresztą wielokrotnie: Mniej istotne czy piwo jest utrwalone czy nie, ważniejsze by posiadało charakter, a nie było kolejnym bezpłciowym lagerem pozbawionym goryczki.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment