Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
Wyświetlenie odpowiedzi
Promocja Małych Regionalnych Browarów
Collapse
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Jeśli mówimy w tym temacie o róznych posunięciach małych browarów to trzeba nadmienić że ogromny postęp zrobił browar Kormoran. W ostatnim czasie wprowadził na rynek kilka bardzo ciekawych piw jak Orkiszowe, Porter Warmiński, Warmiak czy Mocno Chmielone, a przecież jeszcze zapowiadany jest jeden ciemniak. Jeśli browar będzie trzymał poziom który reprezentuje teraz i postara się o usunięcie kilku odnotowanych niedoskonałości jak DMS w Kormoranie jasnym, to myślę, że już wkrótce będzie mógł powalczyć z Ciechanem o najbardziej różnorodny asortyment.Ostatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2010-12-24, 22:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziJeśli mówimy w tym temacie o róznych posunięciach małych browarów to trzeba nadmienić że ogromny postęp zrobił browar Kormoran. W ostatnim czasie wprowadził na rynek kilka bardzo ciekawych piw
Praktycznie każdy czeski browar ma swoje święto, podczas którego jest impreza, zwiedza się browar. Towarzyszą temu bardzo często giełdy kolekcjonerskie. W sezonie letnim browary są również często organizatorami różnych festiwali /głównie rockowych/ czy koncertów, które odbywają się również na terenie browaru.
To nie są rzeczy, które wymagają sporych nakładów, ale poza Lwówkiem i Żywcem, to nie ma zbyt wiele tego typu imprez. Mam nadzieję, że Lwówek będzie odbywał się cyklicznie.
Świetną promocją browaru jest moim zdaniem przybrowarniana restauracja. Zorganizowanie takiego miejsca nie musi graniczyć z cudem. Nawet jeśli byłaby pijalnia, gdzie można skosztować np. niefiltrowanej wersji piwa, byłoby super. A samo takie miejsce poniekąd mogłoby konkurować nawet z minibrowarami
Kolejna rzecz - przybrowarniany sklepik, z dostępnym nie tylko piwem, ale szkłem, wszelkiego rodzajami materiałami propagacyjnymi.
Jest trochę pomysłów (o których nie będę pisał, bo po co), do których nie potrzeba wielu pieniędzy, jedynie trochę inwencji i nieco szerszych horyzontów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzizwiedza się browar.
Nie wiem o co biega, ale pewnie o jakieś idiotyczne przepisy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNie wiem o co biega, ale pewnie o jakieś idiotyczne przepisy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem Wyświetlenie odpowiedzi...a gadżetami można jednak, moim zdaniem, wspomóc promocję. Ostatnie, znane mi, przykłady to: Browar Kormoran (otwieracze) i Browar Fortuna (smycze).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziW Lwówku i w Ciechanowie można, więc to pewnie nie przepisy.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziKupujesz też piwo bez gadżetów, ot tak dla smaku?"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
No to jak bez gadżetów, skoro z gadżetami?
Mając do wyboru - zestaw Tyskiego ze szklanką (standardowy wzór, jakich pełno) i stojące luzem piwa z Ciechana, Kormorana, Czarnkowa, Ambera itp, to co wybierzesz, hmmm?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziNo to jak bez gadżetów, skoro z gadżetami?
Mając do wyboru - zestaw Tyskiego ze szklanką (standardowy wzór, jakich pełno) i stojące luzem piwa z Ciechana, Kormorana, Czarnkowa, Ambera itp, to co wybierzesz, hmmm?Ostatnia zmiana dokonana przez podswierkiem; 2010-12-29, 13:11."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziA jeśli nie mają otwieraczy? Ha, co wtedy?"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Comment
-
Comment