Do tego piwa z Krajana zniknęły z mojego lokalnego samu w Bydgoszczy. Na szczęście u Taty wciąż leją.
Promocja Małych Regionalnych Browarów
Collapse
X
-
No to jest jedyne miejsce gdzie jest aktualnie dostępny. Wiem, że Krajanowi było ciężko zwalczyć "złe skojarzenia", przez długi okres browar był kojarzony z tańszymi piwami o często głupawych nazwach (Haker, Bawar...). Potem zaczął walczyć o klienta produktem z wyższej półki i gdy był na dobrej drodze zrobił nie krok wstecz, ale chyba cały skok. Moim zdaniem teraz powinno mu być zdecydowanie łatwiej, piwa regionalne wracają do łask, Amber, Czarnków, Ciechan są dobrze postrzegane i gdyby między te piwa wszedł Krajan to na pewno nie zostałby na lodzie.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam,
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...2020-03-11, 18:59 -
Witam,
Kupię powojenne etykiety browarów Gdańsk, Elbląg, Braniewo, Starogard...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2023-07-16, 20:51 -
-
11,5% ekstr.
4,6% alk.
Aromat - na przedzie chmiel w tonach ziołowo-korzennych, dość nijaki (zboże) słód
Piana - dość wysoka, umiarkowana trwałość, nie znika całkiem i zostaje na szkle
Barwa - jasne złoto, klarowne
Wysycenie - łagodne, niewyraźnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-26, 19:58 -
-
Owszem, hotel, ale barek w nim też jest.
Gablota przy recepcji nie wygląda obiecująco. Kilka dni temu były tam tylko dwie butelki: Żywiec i Lech (oraz inne, często potrzebne ludziom rzeczy takie jak gumki i Apap na rano). Natomiast w znajdującym się w pomieszczeniu obok barze sytuacja...
-
Channel: Pomorskie
2020-07-27, 09:15 -
-
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...2021-09-23, 19:47 - Loading...
- Koniec listy.
Comment