Promocja Małych Regionalnych Browarów
Collapse
X
-
-
Nigdy nie zapomnę jak latem wszedłem do wiejskiego sklepu w Bielkówku, gdzie był cały asortyment Ambera a na drugiej półce koncerniaki.
Kupiłem cała torbę piw; Żywe, Harde, Złote Lwy, Koźlaki a obok mnie dwóch panów z czerwonymi nosami zakupiło po 2 Żubry i z takim tekstem do mnie - sam wypije pan te wszystkie sikacze?
Nie miałem nawet chęci tłumaczyć im jakich głupków z siebie zrobili tym tekstem, wzbudzili jedynie moją litość.
A najlepsze w tym wszystkim jest to, że ceny były bardzo zbliżone.
Tak więc jak widać, świadomość ,,konsumentów'' jest bardzo niska i dla mnie jako miłośnika dobrego piwa dawno takiego absurdu nie widziałem jak tamComment
-
Gdyby tacy "konsumenci" zaczęli kupować najnowsze piwa z browarów regionalnych, które nam smakują, to był by to początek końca epoki smacznych piw. Te piwa muszą być wyjątkowe, a mózgotrzepy niech robi VP, KP czy inne Głubczyce...Ostatnia zmiana dokonana przez a1410; 2010-12-20, 19:58.Comment
-
Z drugiej jednak strony podle by się człowiek czuł pijąc takie piwo i mając świadomość, że jakiś żulas właśnie się narąbuje takim samym.Comment
-
Też prawda, ale jest faktem, ze gdyby napruwali się porządnie np. Hardym a nie Żubrem to z pewnością nie odczuwali by takiego kaca na drugi dzień.
Z drugiej jednak strony podle by się człowiek czuł pijąc takie piwo i mając świadomość, że jakiś żulas właśnie się narąbuje takim samym.jedrek122Comment
-
To było bowiem najtańsze piwo w okolicy. Kosztowało 0,99 zł.Comment
-
Dla przeciętnego Kowalskiego "ciekawe" piwa to Tyskie, Żywiec i Carlsberg. Nie bardzo wiem, za jakich powodów uzurpujesz sobie prawo oceniania, co jest ciekawe, a co nie. To taka typowa metoda jasnogrodu - mianować kogoś ciemniakiem, a potem spoglądać na niego z wyższoscią, jaki to ja jestem świetny.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Dla przeciętnego Kowalskiego "ciekawe" piwa to Tyskie, Żywiec i Carlsberg. Nie bardzo wiem, za jakich powodów uzurpujesz sobie prawo oceniania, co jest ciekawe, a co nie. To taka typowa metoda jasnogrodu - mianować kogoś ciemniakiem, a potem spoglądać na niego z wyższoscią, jaki to ja jestem świetny.Comment
-
Najlepiej chyba można to wytłumaczyć na przykładzie kuchni. To co może być dla Ciebie nie tyle, że nie dobre, ale wręcz obrzydliwe, z racji kultury z której się wywodzisz , dla innych może być rarytasem, a nawet dziedzictwem narodowym.Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2010-12-20, 20:58.Comment
-
W takim razie słabo szukasz.
Jeżeli ograniczasz się w poszukiwaniu dobrego piwa tylko do samych centr miast no to faktycznie nic tam nie znajdziesz a powód jest banalnie prosty. Browary regionalne nie mają takich środków aby wejść ze swoim piwem do pubów znajdujących się w samym sercach miast. Ciekawe jak to chcesz zmienić?
Przychodzą mi tylko dwa rozwiązania. Załóż swój lokal albo dofinansuj swój lokalny browar aby miał na gadżety.
Dla twojej wiadomości w Malborku i Elblągu są lokale z lanym Gościszewem i Krajanem."Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment
-
Ale każdy ma swój gust i swój smakComment
-
A czy jakiś mały browar prowadzi kampanię informacyjną wśród dystrybutorów, sklepikarzy. Sugeruje jak je przechowywać, czym się różni od innych piw. Prowadzi jakąś kampanię reklamową, nawet stronę browar.bizu wypinają 4 litery. Dlaczego niektórzy tutaj zalecają jakieś sekciarstwo "uświadamiające"? Odkąd jakieś Harde to cymes? W Netto jest Harde i Naturalne, w Biedronce Sarmackie więc skąd taka teza, że wszystkie piwa z małych browarów to musi być wyższy segment? Moim zdaniem spora grupa małych polskich browarów produkuje piwa kiepskie, albo tak niestabilne, że sami sobie strzelają w stopę.
Ale ich właściciele są dorośli i wiedzą co robią. To naprawdę zahacza o jakieś sekciarstwo.
Lepiej walczyć o dobre piwo a nie tylko z małego browaru. Nie wszystkie złoto co się świeci.
JAKOŚĆ JAKOŚĆ JAKOŚĆ - to jest jedyna droga. Coraz częściej widzę dobre z zagranicznych browarów, coraz więcej krajowych piw z małych browarów.
Mieszkam we Wrocławiu, w kilku sklepach mam taki wybór - Polska /małe browary/ Czechy, Niemcy /Frankonia/, Wielka Brytania, Ukraina, Rosja, Litwa, Słowacja, Hiszpania, Irlandia, czasami Francja, Austria, Holandia, oczywiście Belgia. Pod domem /a mieszkam na końcu Wrocławia/ mam barek z lanymi Czechami. Właściciel stara się je promować, ale miejscowi wolą z puszeczki, z buteleczki produkt znany i reklamowany. Więc czego narzekacie, źle Wam? Kumpel z Czech, który też jest fanem małych browarów we Wrocławiu spróbował trzy czeskie marki, których nie mógł spróbować w Pradze. Źle nam? Bez przesady.
Problem tkwi w JAKOŚCI,
problem tkwi w ustawodawstwie, dobry piwowar domowy nie ma szans na stworzenie minibrowaru.
problem tkwi w samych konsumentach, którzy wolą koncerniaki - ale mają do tego prawo. Osobiście widzę, że jeśli chodzi o sklepy, dostępność i zainteresowanie klientów to tu jest akurat największy sukces i boom.
A promować producenci mogą dobrze sami. Tutaj dostali instrument do ręki jakim jest browar.biz i jakoś nie walą drzwiami i oknami.Comment
-
To zaprezentuj definicję "ciekawego piwa", wraz z uzasadnieniem, dlaczego jest ona najlepsza i jedynie słuszna.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2010-12-20, 21:40.Comment