Łotewskie mikrobrowary
Collapse
X
-
Yyy.. a skąd wracają Litwini?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Niefiltra z jakiegoś mikrusa komuś przywieźć?Last edited by abernacka; 2011-09-02, 13:31.Comment
-
Ja bardzo chętnie przygarnę. Do kolekcji
Tylko nie wiem czy wytrzyma do czasu odbioru, więc zadowolę się w razie czego klarowną "długowieczną" wersją.
Najchętniej coś z Łotwy, bo nigdy nie piłem.Last edited by Pendragon; 2011-09-02, 13:40.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
W jednej z knajp w Dyneburgu, gdzie podawano piwo, jasne, ciemne i pszeniczne z mikrobowaru ulokowanego w Rydze, panie bez przerwy powtarzały mi, że ów browar restauracyjny nazywa się Bałta Bura lub Bałtabura. Czy ktoś wie cokolwiek na temat istnienia takiego browaru? W internecie jest informacja o firmie pod tą nazwą zajmującą się na przykład produkcją maszyn do przetwórstwa żywności, napojów i tytoniu. Może jest to firma właścicielska względem któregoś z ryskich browarów restauracyjnych lub rzemieślniczych w Rydze i okolicach (trzy możliwości wchodzą w grę). Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, proszony jest o informacje.
Piwo zresztą przyzwoite, najsłabsze pils, ciemniak lepszy i pszeniczniak (choć nie gustuję) moim zdaniem bardzo dobryComment
Comment