Politechnika Warszawska ma własne piwo!
Collapse
X
-
Nie wiem skąd ta dyskusja? Niedawno PWr zleciła wykonanie wina ze specjalna etykietą, wino to rozdają gościom, którzy odwiedzają PWr.
Dodam jeszcze, że PWr Wydział Elektryczny ma własną elektrownię
Poligonami doświadczalnymi dla mojego byłego wydziału są także kopalnie odkrywkowe.Ostatnia zmiana dokonana przez jacer; 2011-01-11, 12:41.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Nie są one własnością Politechniki Wrocławskiej.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2011-01-11, 14:25.Comment
-
Comment
-
Nie, ale coś mi się obiło o uszy 2 lata temu, że w planach mają własną winnice, wzorem innych Zachodnich uczelni.
W D1 jest, na wydziale maszyn elektrycznych mają swoją. Słup energetyczny kratowy stoi na podwórku D-1. Po co im słup, przecież pełno ich na polach?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
NUT na kierunku "biotechnologia" ma cztery specjalizacje. Czy uczelnia z tego powodu będzie budowała piekarnię, masarnię, ubojnię, i przetwórnię warzyw? Czy dla specjalizacji "biotechnologia chemiczna – leki i kosmetyki" wybuduje fabrykę kremów, maści i perfum?
Oprócz wydziału chemii NUT ma jeszcze szereg innych wydziałów. Czy posiada własną fabrykę samochodów, żeby studenty mogły sobie sklepać parę pojazdów? Czy Wydział Mechaniczny Energetyki i Lotnictwa posiada własne lotnisko, fabrykę samolotów i elektrownię? Czy AGH ma własną kopalnią i hutę?
Jak widzę, kto teraz kończy studia, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Czasem wstyd jest, że kończyło się tę samą uczelnię.
Piwo "domowe", jak sama nazwa na to wskazuje, powinno robić się w domu. Żeby to miało sens, to ma być hobby, a nie mordęga szkolna. 99,9% piwowarów domowych nauczyło sie warzenia piwa samodzielnie, bez mieszania w to "najlepszych uczelni technicznych".
Musi coś w tym być, jeśli w USA, gdzie można kupić każde światowe piwo, w latach 90. milion ludzi warzył piwo. Z tego miliona narodziły się tysiące profesjonalistów, którzy przenieśli swoje ambicje, umiejętności, pasje do działalności komercyjnej. Dzisiaj pół miliona wciąż warzy piwa w domach, a Stany – jeżeli chodzi o piwo – są najciekawszym miejscem na Ziemi.
Nie spowoduje zaangażowania uczelni w budowę browaru, nie zwiększy ilości adeptów piwa domowego i nie wpłynie w jakikolwiek sposób na "szerzenie kultury piwnej", cokolwiek to znaczy.
A smak prawdziwego piwa można poznać, nabywając je w sklepie, bez zawracania dupy komukolwiek wiadrami, odpadami i smrodem.
I ja tej akcji nie widzę w samych różowych kolorach, nie uważam też że to wiekopomne wydarzenie. Ale to kolejny kroczek w dobrym kierunku i mam nadzieję, że w tym temacie będzie się jeszcze coś działo. TyleJEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
-
Pamiętaj proszę, że do czasu aż nie zmieni się polskie ustawodawstwo to nic w piwnym światku się nie ruszy. Akcje tego typu nic nie pomogą w tej kwestii.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-01-11, 16:02.Comment
-
Kropla drąży skałę. Po co Ustawodawca ma zmieniać prawo, skoro nie miałby dla kogo. Jak będzie duże zeinteresowanie tematem to i kiedyś zmieni się prawo (pomijam kwestię czy w dobrą stronę).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Nie muszę w to wierzyć. To fakt.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Comment
-
Nie wiem, nie interesują mnie twoje plany, mam swoje.Jeżeli chcesz się czepiać słówek, to napisz do rektora PWr a nie do mnie. Wino na cele reprezentacyjne na PWr jest. Dalej sprawy nie śledziłem czy realizują swoje pomysły.
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Comment