Zwroty zepsutych piw

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwoteka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.04
    • 1209

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bantu Wyświetlenie odpowiedzi
    To chyba żart jakiś, przecież każdy sklep powinien mieć pojęcie o tym ile zamawia a ile sprzeda. Jak nie sprzeda to niech właściciel sobie wypije, albo przekaże jako dotacje na imprezę dla lokalnego magistratu /tu może być nawet zepsute/. Owszem o ile zakupiony został towar już nie pełno wartościowy - zwrot się należy. Ludzie nasza kochana Ojczyzna to dziwny kraj.
    Hahaha, każdy sklep powinien być jasnowidzem! Jakbym wiedział ile sprzedam to nigdy nie miałbym braków i nie miałbym problemów z wyprzedawaniem kończących się terminów, klienci byliby najszczęśliwsi na świecie, a ja nie miałbym zmartwień, bo już wiedziałbym jaki obrót będę miał w tym roku! Oj, dziwny ten kraj, gdzie takie myślenie panuje!
    Piwoteka
    Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
    www.piwoteka.pl
    Sklep Piwoteki na Facebooku
    Piwoteka Narodowa na Facebooku
    Piwoteka Narodowa na G+
    Дед Мороз (Dziadek Mróz)
    Browar Piwoteka

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Co do zwrotu zakapslowanego piwa z przeterminowaną datą to sklep powinien zwracać - podstawą jest paragon jako dowód zakupu.
      Ale jak wyobrażacie sobie zwroty piw otwartych? W Polsce co drugi klient by wypił piwo, nalał jakiegoś syfu do butelki i żądał zwrotu.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Latarnik
        Premium Lamplighter
        🥛🥛🥛🥛
        • 2004.06
        • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
        W Polsce co drugi klient by wypił piwo, nalał jakiegoś syfu do butelki i żądał zwrotu.
        Co drugi? Czyli albo zythum albo VanPurRz tak by zrobił?
        5470 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Ja jestem wolny od systemowego (szczególnie tego systemu) myślenia - nawet obaj jesteśmy
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• onufry22
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.07
            • 19

Wszystko było by ok, gdyby serwis ten dystrybutor zapewniał dobry, ale on dostarcza jak chce i kiedy chce, sklep nie jest w stanie przewidzieć kiedy dotrze dostawca. Z roku na rok jest co raz gorzej. Jest w tej sytuacji, że piwo się sprzedaje i ma świadomość, że nikt inny jego nie dostarczy. Jeżeli robił by serwis dobry to dlaczego miałbym go ganić. To są opinie klientów do których dostarcza towar.

Comment

• fuliano
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2010.07
              • 1835

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika onufry22 Wyświetlenie odpowiedzi
              Wszystko było by ok, gdyby serwis ten dystrybutor zapewniał dobry, ale on dostarcza jak chce i kiedy chce, sklep nie jest w stanie przewidzieć kiedy dotrze dostawca. Z roku na rok jest co raz gorzej. Jest w tej sytuacji, że piwo się sprzedaje i ma świadomość, że nikt inny jego nie dostarczy. Jeżeli robił by serwis dobry to dlaczego miałbym go ganić. To są opinie klientów do których dostarcza towar.
              Oj źle ze mną, bo nic kompletnie z tej wypowiedzi nie zrozumiałem

Comment

• onufry22
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2007.07
                • 19

Pewnie ja tak chaotycznie pisze, pod wpływem emocji, generalnie kiepski serwis...

Comment

Przetwarzanie...
                X