Amsterdams Stadsbeer - zagadka - kto to uwarzył?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Amsterdams Stadsbeer - zagadka - kto to uwarzył?

Na etykiecie stoi: Opheffings bier, Amsterdams Stadsbeer West.

Nie było by nic dziwnego ale na dole etykiety czytamy po polsku: Najlepiej spożyć przed 2012, alk. 4,5%, skład: cukier, woda źródlana, słód chmiel, drożdże. Rozlano: 13.01.2011.
    Attached Files
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Related Topics

Collapse

• Krakus
    Gdańsk, ul. Źródlana 3A, Hotel Urbi.
    Krakus
    Owszem, hotel, ale barek w nim też jest.
    Gablota przy recepcji nie wygląda obiecująco. Kilka dni temu były tam tylko dwie butelki: Żywiec i Lech (oraz inne, często potrzebne ludziom rzeczy takie jak gumki i Apap na rano ). Natomiast w znajdującym się w pomieszczeniu obok barze sytuacja...
    2020-07-27, 09:15
  • Rychu80
    Woda źródlana do nastawu przegotować ?
    Rychu80
    Witam

Jest to mój pierwszy post na tym forum szukałem odpowiedzi lecz jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć a mianowicie w mojej okolicy jest źródełko w lesie gdzie woda jest bardzo dobra i sporo ludzi ją pobiera do celów spożywczych,moje pytanie brzmi czy taką wodę muszę przegotować...
    2019-01-29, 19:01
  • darekd
    AleBrowar, Tower of Cats
    darekd
    India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
    I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
    Ekstr. 15%
    Alk.6,2%

w składzie...
    2025-02-12, 23:00
  • heckler
    Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
    heckler
    Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
    2025-01-31, 11:11
  • heckler
    Krhová, Barvířka 25, Minipivovar Breimis
    heckler
    Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
    Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
    2024-05-07, 08:10
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...