Browar Bartek - czyżby koniec warzenia?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Grothesk
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 811

Browar Bartek - czyżby koniec warzenia?

Z informacji z drugiej ręki, doszły mnie słuchy, że właścicielowi browaru Bartek - panu Janowi Bartczakowi, przyszło zemrzeć tego tygodnia, a jutro odbędzie się jego pogrzeb w kościele Zbawiciela w Pleszewie, woj. wielkopolskie.

Co teraz będzie z losami browaru? Dobre pytanie, na które ja nie znam odpowiedzi. Być może córka właściela będzie kontynuowała tradycję. Być może nie...

Wznoszę toast za pana Jana, niech mu w niebie chmielu nigdy nie zabraknie!

Grothesk
  • Sokół83
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1598

Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• cororo
      • 2003.04
      • 766

Tak, tyle że wtedy były to tylko słowa. Browar na dniach miał znów ruszyć. Teraz wygląda jednak że Bodex wykrakał. Żal jeśli zmarło się panu Janowi . Strasznie miły facet. Coś więcej będę wiedział pod koniec tygodnia.
      Last edited by cororo; 2011-01-16, 19:34.

Comment

• Grothesk
        • 2005.11
        • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
        Czyli wszystko jasne. Patrzcie jak wszystko się "ułożyło" w czasie. Umarł browar a niecały miesiąc później piwowar. Ciekawe to życie na planecie Ziemia, oj ciekawe...

Comment

• kony
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.08
          • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi
          Umarł browar a niecały miesiąc później piwowar.
          Z tego co ja wiem to on nigdy nie był piwowarem w tym browarze. Jeśli to prawda to losy browaru wcale nie muszą być przesądzone.

Comment

• Grothesk
            • 2005.11
            • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
            Z tego co ja wiem to on nigdy nie był piwowarem w tym browarze. Jeśli to prawda to losy browaru wcale nie muszą być przesądzone.
            No to zdrowie właściciela jeszcze raz, a żyjącego nadal piwowara 10 razy! Szkoda, gdyby Bartek zakończył swoją działalność...

Comment

• josefik
              Porucznik Browarny Tester
              • 2006.05
              • 386

Jestem po wizycie w Cieślach. Na tą chwilę sprawa wygląda tak
              że w związku ze śmiercią seniora i formalnościami związanymi z przerejestrowaniem, sprawami własnościowymi i składem celnym
              produkcja jest niemożliwa. Dobra wiadomość to taka że browar sie nie zamyka i planuje ponowny start na 10.03.2011

Comment

• pebejot
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2010.01
                • 1566

Czy są jakieś nowe wieści o browarze i ewentualnym wznowieniu produkcji ?

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czy są jakieś nowe wieści o browarze i ewentualnym wznowieniu produkcji ?
                  Chyba warzy bo http://grodziskie.pl/SPONSORZY.htm
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• vociek
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.09
                    • 119

Warzy na pewno, bo dzisiaj piłem piwo z Bartka. Według informacji sprzedawcy Bartek na pewno się nie zamyka.

Comment

• josefik
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2006.05
                      • 386

wow, a do piątku włącznie jeszcze nie zaczęli

Comment

• tooom44
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2008.12
                        • 6

Słyszałem, że nie warzą już w Bartku, tylko Staropolski rozwozi swoje piwo pod marką Bartka, ale ile w tym prawdy? Wczoraj piłem i imho plotka jest prawdą, bo byłem bliski rezygnacji i wylania.
                        tooom44@o2.pl

Comment

• dreads
                          • 2009.09
                          • 520

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tooom44 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Słyszałem, że nie warzą już w Bartku, tylko Staropolski rozwozi swoje piwo pod marką Bartka, ale ile w tym prawdy? Wczoraj piłem i imho plotka jest prawdą, bo byłem bliski rezygnacji i wylania.
                          Akurat Bartka miałem okazję dosyć często trafiać nadpsutego, nie wnikam w tej chwili czyja to wina.
                          Natomiast teoria o warzeniu piwa pod marką Bartek przez browar ze Zduńskiej Woli wydaje mi się tak absurdalna, że nie mogę dać wiary tym plotkom po prostu nie znajduję racjonalnych argumentów, które miałyby przemawiać za takim stanem rzeczy.

Comment

• tooom44
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2008.12
                            • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
                            Akurat Bartka miałem okazję dosyć często trafiać nadpsutego, nie wnikam w tej chwili czyja to wina.
                            Natomiast teoria o warzeniu piwa pod marką Bartek przez browar ze Zduńskiej Woli wydaje mi się tak absurdalna, że nie mogę dać wiary tym plotkom po prostu nie znajduję racjonalnych argumentów, które miałyby przemawiać za takim stanem rzeczy.
                            mam info z poważnych źródeł, cóż, pożyjemy - zobaczymy napiłbym się leciutkiego Bartka jeszcze...
                            tooom44@o2.pl

Comment

Przetwarzanie...
                            X