10-ta rocznica to dobra okazja do wydania upamiętniającej ją podstawki.Teraz jednak pewnie już za późno. Mam nadzieję że zdążą przynajmniej na 150-lecie browaru za 2 lata.
Tak czy siak moje nalepsze życzenia z okazji 10-lecia obecnej firmy.
Ostatnia zmiana dokonana przez Cooper; 2012-09-25, 23:05.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Czy to piwo rzeczywiście warzone jest w stylu marcowego?
W sumie fajny pomysł, piwo dobre, tylko etykieta taka mało "jubileuszowa", i może przydałoby się więcej informacji, z jakiej to okazji świętują to 10 - lecie, bo na etykiecie niby stoi rok 1864, a tu taka skromna rocznica?
Czy to piwo rzeczywiście warzone jest w stylu marcowego?
W sumie fajny pomysł, piwo dobre, tylko etykieta taka mało "jubileuszowa", i może przydałoby się więcej informacji, z jakiej to okazji świętują to 10 - lecie, bo na etykiecie niby stoi rok 1864, a tu taka skromna rocznica?
Na etykiecie stoi duże "10 lat", na kontrze natomiast jest tekst, myślę, że wystarczająco wyjaśniający, w jakim celu to piwo zostało uwarzone.
Ciekawa jestem, czy już komuś udało się spróbować Naszego Jubilata?
warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
Dookoła jest...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony jasny żółto-pomarańczowa.
Aromat - niezbyt przyjemna kolendra zagłuszająca cytrusy.
Smak - podobnie jak...
Piwo bez większych wad, tak jak w opisie na etykiecie - "klasyka orzeźwienia", "lekkie i pijalne", natomiast pomarańcza bardzo niska, a kolendra wręcz homeopatycznie. Jedyne czego można się przyczepić, to wyczuwalny alkohol - koliduje ze stylem.
12,0`Blg
5,0% alkoholu...
Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
Comment