Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Mini browar
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie pamiętam by Vendelin sprzedawał do PETów, więc zapewne wspominasz (miło) Krasną Studankę. Tam jednakże można było co nieco przekąsić, chociaż restauracją nazwać tego nie można - ot frytki, placki ziemniaczane, utopence i coś jeszcze (wymazane z tablicy, akurat tego dnia nie było). Ale jakie swojskie otoczenie! Można się nawet było wykąpać
O Studankę właśnie chodzi - ale bardziej miałem tu na myśli formę niż kraj - w końcu w Czechach hranolky czy placki, u nas mogło by być podobnie - bardziej problemem są tu bariery administracyjne, ale nie jest wykluczone, że np. za 5 czy 10 lat jadąc do Warszawy będzie się można zatrzymać np. nad Zegrzem aby wychylić kufelek jakiegoś nowego piwka - dzieła lokalnego pasjonata, który na tym zarabia
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
__________________________
piję bo lubię!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedzitrzeba odróżnić mini browar od browaru restauracyjnego; w tym temacie mowa chyba o tym pierwszym - moim zdaniem to jeszcze nie te czasy, nie te przepisy - ale w dłuższej perspektywie szanse na sukces są spore.
Przy obecnych polskich przepisach, które traktują każdego potencjalnego producenta napojów alkoholowych w Polsce jak fabrykę odpowiedź nasuwa się jedna. Należy się bardzo zastanowić nad uruchomieniem takiego zakładu piwowarskiego. A jeżeli już podejmie się ryzyko to przedtem trzeba mieć bardzo dobry biznes plan.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziPrzy obecnych polskich przepisach, które traktują każdego potencjalnego producenta napojów alkoholowych w Polsce jak fabrykę odpowiedź nasuwa się jedna. Należy się bardzo zastanowić nad uruchomieniem takiego zakładu piwowarskiego.
Nie jak fabrykę tylko jak złodzieja, mówmy otwarcie. Załozyć sobie można jako działalność dodatkowa do wykonywanej pracy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika denzel Wyświetlenie odpowiedziCzyli mam rozumieć iż lepszym rozwiązaniem było by założenie browaru restauracyjnego?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Dużo forsy na początek, ale potem większe zyski, niemal gwarantujące zwrot kosztów po 2-3 latach, chociaż w 35 tys. mieście to sam nie wiem.
Niemniej - kolejny browar restauracyjny - to już powoli staje się nudne.
Nie chcesz zostać pionierem i przecierać szlak?Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-01-26, 20:03.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika denzel Wyświetlenie odpowiedziNo nieestety tyle nie mam ale mam duza zdolnosc kredytowa. Prowadzę inny rodzaj dzialalnosci gospodarczej.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment