Kto warzy dla "browaru" De Leyerth?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2736

Kto warzy dla "browaru" De Leyerth?

Z tego co wyczytałem to De Leyerth to taki browar na papierze. Taki jak nasz Stary Kraków czy Gontyniec. Na ratebeer pisze, że warzą dla niego piwo w Van Steenberge (Belgia) i De Koningshoeven (Holandia). Piłem kiedyś Urthel Quadrum "z De Leyerth". Na ratebeer pisze, że teraz jest warzone w De Koningshoeven (Holandia), a wcześniej był w Van Steenberge (Belgia). Na moim piwie pisało, że warzone w Belgii, więc domniemuje, że to jeszcze było z Van Steenberge. Tyle, że pisze tam też, że warzył je browar Hildegard van Ostaden, którego na ratebeer w ogóle nie ma. Gdzieś coś jeszcze pisało, że ten cały Hildegard van Ostaden to jakiś podtwór De Leyerth, który też fizycznym browarem nie jest.
    Czy ktoś orientuje się w tych zawiłościach? Czy jest jakaś metoda żebym ustalił czy mój Urthel był Belgiem czy Holendrem?
    A ja myślałem, że browary wydmuszki to tylko nasza specjalność
    Last edited by MarcinKa; 2011-01-28, 13:39.
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12514

Hildegard van Ostaden to nie browar, ani twór. To kobieta - piwowar

Możesz się z nią skontaktować

a tu masz zdjęcie tego "podtwora", całkiem sympatyczny się wydaje:

Comment

Przetwarzanie...