To może zapytam inaczej
Z którego polskiego piwa można uzyskać szczep prawdziwych (nie suszonych) drożdży do weizena? Cornelius chyba jest pasteryzowany.
To może zapytam inaczej
Z którego polskiego piwa można uzyskać szczep prawdziwych (nie suszonych) drożdży do weizena? Cornelius chyba jest pasteryzowany.
Wiele butelkowanych nie ma - Ciechan, Gościszewo...
Ale jakbym miał odzyskiwać drożdże, to chyba wolałbym spróbować ze Schneider Weisse, wiem że inni próbowali i to z sukcesem.
jest to dział w którym możesz powymieniac się doświadczeniami i pomysłami związanymi z "domowym" warzeniem piwa. Poddziały: Surowce | Sprzęt | Twoje warzenie | Kołyska | Targowisko | Sklep dla Piwowarów
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
Comment