Zastanawiam się skąd browary w Polsce ściągają drożdże do weizenów. W końcu nie wszyscy jadą na WB-06. Czy w tym temacie posiadacie jakąś wiedzę?
Skąd polskie browary biorą drożdże do piw pszenicznych?
Collapse
X
-
Restauracyjne chyba wszystkie jadą na wubekach i uzyskują zaskakująco dobre efekty. Nie wiem jak np. Ciechan.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziRestauracyjne chyba wszystkie jadą na wubekach i uzyskują zaskakująco dobre efekty. Nie wiem jak np. Ciechan.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziZauważ, że warszawskie Bierhalle warzyło Weizena wcześniej niż Fermentis wypuścił suchy szczep.
Dla klientów biznesowych WB-06 mogły być udostępnione wcześniej.
Comment
-
-
Krzysztof nie robi swojej pszenicy na suchych drożdżach.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Zdradzę więcej, nie jest mu żal jechać po dobre drożdże daleko ponad 1000 km w jedną stronę.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziZastanawiam się skąd browary w Polsce ściągają drożdże do weizenów. W końcu nie wszyscy jadą na WB-06. Czy w tym temacie posiadacie jakąś wiedzę?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziKrzysztof nie robi swojej pszenicy na suchych drożdżach.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziBo na suchych Panie to .... poslizgu nie ma....
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziTo może zapytam inaczej
Z którego polskiego piwa można uzyskać szczep prawdziwych (nie suszonych) drożdży do weizena? Cornelius chyba jest pasteryzowany.
Ale jakbym miał odzyskiwać drożdże, to chyba wolałbym spróbować ze Schneider Weisse, wiem że inni próbowali i to z sukcesem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziAle jakbym miał odzyskiwać drożdże, to chyba wolałbym spróbować ze Schneider Weisse, wiem że inni próbowali i to z sukcesem.
Comment
-
Comment