Hej, mam szybkie pytanie, co do piwa w beczkach 30L.
Zamówiłem w pobliskiej hurtowni piwa, beczkę 30L piwa (Łomża) na zbliżającą się imprezę. Sprzedawca da mi do beczki ręczną pompkę - i tu pojawiają się moje wątpliwości.
Z tego co kojarzę, piwo zazwyczaj (w barach, pubach, lokalach) "wypychane" jest z beczki przy pomocy Co2 z dostarczanego z zewnątrz. Czy to Co2 "wypychające" piwo, odpowiedzialne jest także za jego nagazowanie, czy piwo jest standardowo nagazowane tak jak te puszkowane/butelkowe?
W skrócie: piwo będzie dobre bez żadnych dodatkowych zabiegów, czy będę musiał kombinować jeszcze jakąś butlę z Co2?
Sprawa dość pilna, bo impreza jutro i nie chcę lipy typu nienagazowane piwo dla gości...
Dajcie znać co i jak
Pozdro!
Zamówiłem w pobliskiej hurtowni piwa, beczkę 30L piwa (Łomża) na zbliżającą się imprezę. Sprzedawca da mi do beczki ręczną pompkę - i tu pojawiają się moje wątpliwości.
Z tego co kojarzę, piwo zazwyczaj (w barach, pubach, lokalach) "wypychane" jest z beczki przy pomocy Co2 z dostarczanego z zewnątrz. Czy to Co2 "wypychające" piwo, odpowiedzialne jest także za jego nagazowanie, czy piwo jest standardowo nagazowane tak jak te puszkowane/butelkowe?
W skrócie: piwo będzie dobre bez żadnych dodatkowych zabiegów, czy będę musiał kombinować jeszcze jakąś butlę z Co2?
Sprawa dość pilna, bo impreza jutro i nie chcę lipy typu nienagazowane piwo dla gości...
Dajcie znać co i jak
Pozdro!
Comment