Piwo w beczce - szybkie pytanie.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • patyk89
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.02
    • 2

    Piwo w beczce - szybkie pytanie.

    Hej, mam szybkie pytanie, co do piwa w beczkach 30L.

    Zamówiłem w pobliskiej hurtowni piwa, beczkę 30L piwa (Łomża) na zbliżającą się imprezę. Sprzedawca da mi do beczki ręczną pompkę - i tu pojawiają się moje wątpliwości.

    Z tego co kojarzę, piwo zazwyczaj (w barach, pubach, lokalach) "wypychane" jest z beczki przy pomocy Co2 z dostarczanego z zewnątrz. Czy to Co2 "wypychające" piwo, odpowiedzialne jest także za jego nagazowanie, czy piwo jest standardowo nagazowane tak jak te puszkowane/butelkowe?

    W skrócie: piwo będzie dobre bez żadnych dodatkowych zabiegów, czy będę musiał kombinować jeszcze jakąś butlę z Co2?

    Sprawa dość pilna, bo impreza jutro i nie chcę lipy typu nienagazowane piwo dla gości...

    Dajcie znać co i jak

    Pozdro!
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Jest już nagazowane, wystaw beczkę do chłodu.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • patyk89
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.02
      • 2

      #3
      Wielkie dzięki.

      Z chłodem to luz - hurtownia w której byłem, nie była jakoś nadzwyczajnie ogrzewana wiec piwo stoi sobie w zimnie - jutro odbieram i powinno być git (:

      Pozdrawiam serdecznie wszystkich piwoszy

      Comment

      Przetwarzanie...
      X