Od czasu do czasu na naszym forum pojawia się pytanie gdzie studiować "piwo".
Odpowiedź jest prosta. Najbliżej studiować jest w stolicy Czech
a edukację najlepiej zacząć już od szkoły średniej. Należy wybrać się na ulicę Podskalską w Pradze. Tam znajduje się Szkoła Średnia Technologii Spożywczych, na jej bazie utworzono 3-letnią (dzienne) i 4-letnia (zaoczną) Wyższą Zawodową Szkołę Studiów Ekonomicznych, gdzie kontynuować można naukę w branży na kierunku technologia spożywcza i biotechnologia.
Oczywiście do dyspozycji jest mini-minibrowar, który wygląda tak:
na tym sprzęcie młodzież uwarzyła m.in. w 2009 r. "Podksalskiego śmierciogłowa" (choć i "mózgotrzep" też tu pasuje ). Nie jest to żadna dwunastka czy nawet trzynastka. Zawartość ekstraktu wyniosła 37 % (alk. ponad 13 %). Oczywiście głównie warzy się klasykę.
Jeśli chcemy ukończyć studia zakończone magisterium wtedy najlepiej skierować swoje kroki na dzielnicę Suchdol w Pradzę na Czeski Uniwersytet Rolniczy w Pradze. O świetnym Jeniku, dostępnym w uniwersyteckim kampusie, była już mowa. Jeśli nie studiujecie, to przynajmniej warto trafić tu:
To jednak nie jedyna okazja ukończyć branżowe studia wyższe. Ostatnio pojawiła się informacja, że czeski urząd celny był zmuszony doprowadzić do zamknięcia tzw. akademickiej gorzelni działającej na Wyższej Szkole Chemiczno-Technologicznej w Pradze. Na szczęście akademicki browar w tej uczelni ma się dobrze. Jak się warzy w nim piwo można zobaczyć tu:
Odpowiedź jest prosta. Najbliżej studiować jest w stolicy Czech
a edukację najlepiej zacząć już od szkoły średniej. Należy wybrać się na ulicę Podskalską w Pradze. Tam znajduje się Szkoła Średnia Technologii Spożywczych, na jej bazie utworzono 3-letnią (dzienne) i 4-letnia (zaoczną) Wyższą Zawodową Szkołę Studiów Ekonomicznych, gdzie kontynuować można naukę w branży na kierunku technologia spożywcza i biotechnologia.
Oczywiście do dyspozycji jest mini-minibrowar, który wygląda tak:
na tym sprzęcie młodzież uwarzyła m.in. w 2009 r. "Podksalskiego śmierciogłowa" (choć i "mózgotrzep" też tu pasuje ). Nie jest to żadna dwunastka czy nawet trzynastka. Zawartość ekstraktu wyniosła 37 % (alk. ponad 13 %). Oczywiście głównie warzy się klasykę.
Jeśli chcemy ukończyć studia zakończone magisterium wtedy najlepiej skierować swoje kroki na dzielnicę Suchdol w Pradzę na Czeski Uniwersytet Rolniczy w Pradze. O świetnym Jeniku, dostępnym w uniwersyteckim kampusie, była już mowa. Jeśli nie studiujecie, to przynajmniej warto trafić tu:
To jednak nie jedyna okazja ukończyć branżowe studia wyższe. Ostatnio pojawiła się informacja, że czeski urząd celny był zmuszony doprowadzić do zamknięcia tzw. akademickiej gorzelni działającej na Wyższej Szkole Chemiczno-Technologicznej w Pradze. Na szczęście akademicki browar w tej uczelni ma się dobrze. Jak się warzy w nim piwo można zobaczyć tu: