A ja wręcz przeciwnie. Maciejowe sporo z piwa jednak ma. Co innego np. Krzepiak.
Najbardziej kretyńskie wypowiedzi przedstawicieli browarów - zbiór
Collapse
X
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith) -
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ja chcę do Wielkiej Kapituły Gumowego Młotka, ja, ja!!!
Ale młotek musi być co roku nowy i będziemy go wysyłać wraz z dyplomem za najbardziej kretyńską wypowiedź roku, żeby został u zmłotkowanego na pamiątkę, może jak na niego spojrzy, to się zastanowi
Comment
-
Last edited by Fala; 2011-08-04, 17:41.Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
"Nigdzie w Europie?" piwa 3,5%? Przecież to bezczelne kłamstwo - Kwiatkowski nie był nigdy w Szwecji gdzie w zwykłych sklepach dostępne są piwa do 3,5% - i właśnie takich piw jest mnóstwo w marketach, łącznie z 3,5% wersjami Heinekena, Carlsberga, Guinessa, itp. Po prostu ręce opadają na taki brak profesjonalizmu i znajomości rynkuTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Pan Kwiatkowski nie za bardzo się orientuje w portfolio marek swojego pracodawcy. Jedna z tzw. "flagship brands" to Snow.
Jak widać, SabMiller robi też niezwykłe piwo. Kto by się spodziewał.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Ja chcę do Wielkiej Kapituły Gumowego Młotka, ja, ja!!!
Ale młotek musi być co roku nowy i będziemy go wysyłać wraz z dyplomem za najbardziej kretyńską wypowiedź roku, żeby został u zmłotkowanego na pamiątkę, może jak na niego spojrzy, to się zastanowiComment
-
Recykling powinien mieć ekonomiczne uzasadnienie. W przypadku butelek, nie ma to oparcia w cyfrach.Comment
-
No właśnie, że nie. Nawet najbardziej ograniczony "ekolog" wie, że tej energii potrzebnej na przetopienie butelek wcale nie potrzeba mniej, niż na otrzymanie szkła z piasku, bo to praktycznie ten sam surowiec. Odpada cała logistyka związana z transportem butelek. Piasek wozi się hurtowo na krótkie odległości, butelki w wagowym detalu na dużo dalsze trasy. Otrzymując szkło z piasku, od razu wiemy jakie ma parametry, jaki otrzymamy z tego produkt. Z przetapianiem butelek nie ma tak dobrze. Nie za bardzo wiadomo co wrzucamy do pieca, trzeba sporo kombinować, aby wyszło to, czego się oczekuje.
Recykling powinien mieć ekonomiczne uzasadnienie. W przypadku butelek, nie ma to oparcia w cyfrach.
Mylisz się też co do tego, że nie wiadomo co trafia do pieca. Stłuczka jest segregowana przy wykorzystaniu urządzeń optometrycznych, co pozwala wybrać tylko te kawałki, które spełniają wymagania odbiorcy. W hucie też nikt nie sypie co popadnie, ale precyzyjnie dobiera proporcje pomiędzy piaskiem a stłuczką.Comment
Comment