A osiadające na dnie naturalne zmętnienie, które po zamieszaniu tworzy dymek?
Najbardziej kretyńskie wypowiedzi przedstawicieli browarów - zbiór
Collapse
X
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW. -
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
A ja za fajną przenośnie uważam (i wiem o co chodzi autorowi) tekst o realizacji polityki premiumizacji portfela marek.
Chociaż z drugim Twoim zdaniem nijak nie mogę się zgodzić...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Przyznaję się, nie znam się aż tak na tym żeby to wychwycić i tego nie zauważyłem, nie jest to jednak kretynizm tylko raczej niewiedza autora wypowiedzi. Niewiedza moze być głupotą ale nie kretynizmemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
A jakby temat nazywał się "Głupie i śmieszne wypowiedzi pracowników browarów" to już by pasowało?
Zresztą, zobacz pierwszy post:
Nie muszą być wyłącznie kretyńskieLast edited by Mason; 2011-02-25, 13:28.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Moim zdaniem to nie jest niewiedza - tekst umieszczony na oficjalnej stronie internetowej browaru jest oficjalną wypowiedzią browaru - a trudno, żeby w browarze nie wiedzieli, gdzie się odbywa właściwa fermentacja. Ten tekst jest najpewniej przekazem (mesydżem? ) marketingowym mającym wskazywać na szczególną wyjątkowość piwa. I jako taki właśnie jest głupotą, a nawet głupotą dużego kalibru, czyli - potocznie - kretynizmem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio ShaggyMoim zdaniem to nie jest niewiedza - tekst umieszczony na oficjalnej stronie internetowej browaru jest oficjalną wypowiedzią browaru - a trudno, żeby w browarze nie wiedzieli, gdzie się odbywa właściwa fermentacja. Ten tekst jest najpewniej przekazem (mesydżem? ) marketingowym mającym wskazywać na szczególną wyjątkowość piwa. I jako taki właśnie jest głupotą, a nawet głupotą dużego kalibru, czyli - potocznie - kretynizmem.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jacerwogoszu, skąd ty wiesz co mówi prostytutka? Mam nadzieje, że twoja żona tu nie zagląda.Comment
-
Wogoszu, co Ty za filmy oglądasz? Oj, oj...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
KP w akcji
Polska na światowej mapie piwa widnieje jako kraj doskonałych lagerów, piw miodowych, koźlaków i porterów.Dowodem na wysokie umiejętności degustatorskie Polaków może być czterokrotne przyznanie piwnego „Oskara” dla piwa Tyskie, produkowanego przez Kompanię Piwowarską.
Ostatnie lata to czas rozbudzania się w polskich koneserach piwa oczekiwań, co do wrażeń jakie nam może dostarczyć ten napój. Coraz częściej, zanurzając usta w piwnej pianie, Polacy poszukują nowych smaków oraz doznań. Pomału zaczynamy nasza piwną wiedzą doganiać Czechów czy Belgów - narody od lat kultywujące zarówno smak piwa, jak również kulturę jego spożycia.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Pierwsze zdanie - ostatecznie można się zgodzić.
Drugie powoduje we mnie odruch wymiotny.
I trzeci fragment uważam za jak najbardziej prawdziwy. Tylko, że zakładając, że KP nie bierze w tym udziału.
Taki mały absurdzik ze strony koncernów piwnych...Piwa i pacierza nie odmawiamComment
-
Mapy mogą być różne. Np. Platforma na jakimś materiale wyborczym zamiesciła mapę Polski bez Szczecina.
Ale drugie zdanie jest po prostu nielogiczne. Medal, cokolwiek by o nim nie myśleć, może świadczyć o umiejętnościach degustatorskich komisji konkursowej, a nie przeciętnego konsumenta. Powiem więcej - w interesie większości producentów piwa leży, aby Polacy nie opanowali zasad degustacji piwa w najmniejszym nawet stopniu, bo firmy te stracą wówczas rację bytu.Comment
-
Odświeżyłem sobie wypowiedzi p. Kwiatkowskiego i mam ochotę osobiście spytac go te "premiumizacje", "relewantności" itp. A okazja jest - jeśli kogoś interesuje to 25.03 na UEP w ramach Tygodnia Gospodarczego, od godz. 14 (jako drugi prelegent) wystąpi właśnie Paweł Kwiatkowski z prezentacją pt. „Czy piwo może i powinno być tańsze”
Jak ktoś chce może posłuchac "mistrza" mowy polskiej to może przyjśc...Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Ile to mamy tych doskonałych koźlaków?
I trzeci fragment uważam za jak najbardziej prawdziwy. Tylko, że zakładając, że KP nie bierze w tym udziału.
Taki mały absurdzik ze strony koncernów piwnych...
snorre - rób notatkiLast edited by Mason; 2011-03-22, 11:40.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
Comment