Najbardziej kretyńskie wypowiedzi przedstawicieli browarów - zbiór

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lisiewski
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 459

    Miałem gdzieś skan tego paszkwilu...
    Rozpoczynamy przydomową produkcję piwa niepasteryzowanego

    Koszty inwestycji
    ¦ kocioł warzelny (150 l): 7 tys. zł
    ¦ kadź (50 l): 2 tys. zł
    ¦ tankofermentor (150 l): 1 tys. zł
    Razem: 10 tys. zł

    Koszty produkcji 500 l piwa
    ¦ butelki 0,5: 1000 szt. x 0,6 zł = 600 zł
    ¦ woda ze studni głębinowej
    ¦ drożdże, słód, chmiel: 400 zł
    Razem: 1 tys. zł

    Spodziewane przychody
    ¦ Sprzedaż piwa niepasteryzowanego: 1000 butelek x 3,5 zł

    Spodziewane dochody
    3,5 tys. zł minus 1 tys. zł

    Dochód przed opodatkowaniem
    2,5 tys. zł
    Przedstawione zestawienie jest jedynie przykładowe – sugerujemy wykonanie własnego biznesplanu dla konkretnych warunków biznesowych.

    Comment

    • danhaj
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.04
      • 619

      W tym samym artykule, inna, wiekopomna konstatacja
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Daniel Wilk
      Dystrybucja nowej marki piwa będzie utrudniona brakiem jej znajomości wśród potencjalnych klientów.
      Zresztą w tym artykule co zdanie to perełka, i pan Tołwiński trzyma formę równą przez cały rok produkcyjny.
      Last edited by danhaj; 2011-11-05, 13:48.
      Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

      www.czechforum.pl

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        Ten Pan nie pisze tego serio. Przecież. I to należy zrozumieć. I tutaj wydaje mi się, że panowie po prostu mylnie interpretują. On po prostu pisze żartobliwie, ironicznie, ze stosunkiem jakimś takim żartobliwym do tematu i do samego siebie, że on w ten sposób pisze. I w związku z tym twierdzę, że jest to teskt optymistyczny, żartobliwy, wesoły z akcentami humorystycznymi. W sumie uważam, że potrzeba nam jest zdrowych, wesołych, optymistycznych tekstów właśnie takich... Nawet czasami żartobliwie-ironicznych. No i ja bym się z nim raczej... I w ten sposób bym go interpretował panowie. Raczej.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          Taaa... a Koreb i Edi robią lambiki
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Taaa... a Koreb i Edi robią lambiki
            No przecież zepsutych by ludzie nie kupowali. Znaczy jest to efekt zamierzony.
            blog.kopyra.com

            Comment

            • Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

              Do przedstawicieli przemysłu piwowarskiego i żurnalistów dołaczają i forumowicze. Oto kolejna kandydatura, trochę słaba, ale początki bywają trudne:
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mgr
              Napisali, że receptury (Trybunał) oparte na dokumentach (XIII w.) z archiwów. Znam trochę tych archiwaliów i wiem, z doświadczenia, że jest to możliwe.
              Burzliwe oklaski.

              Comment

              • docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

                Tego nawet nie ma co wklejać do Prasówki tylko od razu tutaj:

                Grupa Żywiec wprowadza na rynek Tatrę Grzaniec.

                Wprowadzając Grzańca pod marką Tatra, Grupa Żywiec chce udowodnić, że Polacy którzy są piwnymi ekspertami, piją piwo także poza sezonem letnim. Jak zapowiadają przedstawiciele firmy, to nie wszystkie nowości, jakie Grupa Żywiec przygotowała dla swoich klientów w tym roku.

                Wprowadzenie do oferty ponad 30 produktów Grupy Żywiec nowej Tatry jest odpowiedzią na rosnące oczekiwania rynku piwa. Obecnie konsumenci są bardziej otwarci na piwa specjalne, smakowe, o unikalnych recepturach. - Do tej pory piwo było postrzegane jako produkt sezonowy na lato. Grupa Żywiec wprowadza na rynek swoją kolejną nowość po sezonie, kiedy zwyczajowo następuje spadek zainteresowania Polaków orzeźwiającym piwem na rzecz mocniejszych alkoholi. Mamy nadzieję, że rozgrzewający Tatra Grzaniec zmieni tę sytuację - mówi Tomasz Hadam z zespołu marki Tatra Grupy Żywiec.

                Tatra Grzaniec to kompozycja piwa jasnego z dodatkiem korzenno-owocowych aromatów. Piwo będzie dostępne na rynku tylko od listopada do końca marca 2012 r.
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                Comment

                • docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

                  Swoją drogą ciekawie musi wyglądać rywalizacja takich "zespołów marek" w GŻ. Na przykład kto spożyje więcej produktu marki swojego zespołu. Chłopaki z "zespołu porteru" mają przerąbane Albo odwrotnie - przegrani w rywalizacji muszą spożyć markę zespołu przeciwnego. Praca i życie w korporacji jest wielkim wyzwaniem!
                  Last edited by docent; 2011-11-16, 12:25.
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                  Comment

                  • Pancernik
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9789

                    Zespół Tatry można obejrzeć tu: http://www.youtube.com/watch?v=qUhBTT3HJac albo tu: http://www.instaforex-loprais.com/

                    Comment

                    • Mason
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2010.02
                      • 3280

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                      Chłopaki z "zespołu porteru" mają przerąbane
                      Ale oni jako jedyni mogą pić swoje piwo ze smakiem
                      JEDNO PIVKO NEVADI!

                      Comment

                      • rohozecky
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2008.11
                        • 1839

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                        Swoją drogą ciekawie musi wyglądać rywalizacja takich "zespołów marek" w GŻ. Na przykład kto spożyje więcej produktu marki swojego zespołu.
                        Przy tych produktach to chyba muszą grać trzema wymiennymi składami, jak w hokeja
                        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

                        Comment

                        • docent
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 5205

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
                          Przy tych produktach to chyba muszą grać trzema wymiennymi składami, jak w hokeja
                          W końcu przeszło 5 tysięcy luda tam pracuje więc bieżąca wymiana składu nie powinna być problemem.

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ale oni jako jedyni mogą pić swoje piwo ze smakiem
                          Nie żartuj. Sugerujesz, że pracownikom GŻ nie smakuje ich produkt? Może tacy są, ale wtedy przechodzą do KP, a regionalni sekciarze do VanPurŁomża
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                          Comment

                          • danhaj
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 619

                            Ze strony browaru Imielin: (pisownia oryginalna)

                            Sukcesem jest również to, że produkt nasz utrzymuje się na stale na rynku i zdobywa ciągle nowych klientów, o czym świadczy znaczny wzrost produkcji i co za tym idzie sprzedaży.

                            Uważamy to za sukces, gdyż rynek jest nasycony dużą ilością różnych piw.
                            Jaka ta ekonomia prosta, wystarczy więcej wyprodukować, a od razu sprzedaż wzrasta.
                            Last edited by danhaj; 2011-11-20, 23:44.
                            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

                            www.czechforum.pl

                            Comment

                            • Endrju
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2010.10
                              • 20

                              Say nawet tak twierdził, że to podaż kreuje swój własny popyt...
                              http://blog.endrjuu.cba.pl/

                              Comment

                              • danhaj
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2010.04
                                • 619

                                No tak, ale on te swoje teorie formułował na przełomie XVIII i XIX wieku, gdzie nie było jeszcze produkcji na skalę przemysłową. Myślę, że autor tekstu na stronie Imielina chciał przekazać coś zupełnie odwrotnego i raczej nie miał na myśli prawa Saya
                                Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

                                www.czechforum.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X