tak się zacząłem zastanawiać, co stanowi o tym, czy piwo jest regionalne czy też nie...
Jeszcze rok temu łomża i perła były uważane za piwa regionalne, teraz uchodzą już za masówke - czy dlatego, że mają zbudowaną dystrybucję ? Jeśli tak, to idąc tym tokiem myślenia, za 2 miesiące Ciechana też nie będzie można już nazwać piwem regionalnym, o ile już teraz nim nie jest, bo przecież jest już szeroko dostępny. Pewnie niektórzy napiszą, że perła i łomża się popsuły, a ciechan ale przecież są piwa regionalne smaczne i gorsze smakowo.
A może siła produkcyjna zaważa o regionalności, ale jeśli tak, to Amber mając moc produkcyjna ok. 300tyś hl rocznie też już do regionalnych nie powinien się zaliczać
Co wg Was stanowi o tym, czy piwo jest regionalne czy też nie ? I proszę bez atakowania mnie
Jeszcze rok temu łomża i perła były uważane za piwa regionalne, teraz uchodzą już za masówke - czy dlatego, że mają zbudowaną dystrybucję ? Jeśli tak, to idąc tym tokiem myślenia, za 2 miesiące Ciechana też nie będzie można już nazwać piwem regionalnym, o ile już teraz nim nie jest, bo przecież jest już szeroko dostępny. Pewnie niektórzy napiszą, że perła i łomża się popsuły, a ciechan ale przecież są piwa regionalne smaczne i gorsze smakowo.
A może siła produkcyjna zaważa o regionalności, ale jeśli tak, to Amber mając moc produkcyjna ok. 300tyś hl rocznie też już do regionalnych nie powinien się zaliczać
Co wg Was stanowi o tym, czy piwo jest regionalne czy też nie ? I proszę bez atakowania mnie
Comment