Nowe piwa z Gościszewa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szymane91
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 3

Szefostwo browaru twierdzi, że na pilsa trzeba jeszcze trochę poczekać. Byłem ostatnio po większe zakupy. Głównie chciałem standardowo karton rycerza i na spróbowanie drugi karton czegoś innego, ale niestety Rycerz dopiero we wtorek powinien być.
    PS. Piłem jeszcze Vivę Hel i do porównania nowe Gościszewo Pszeniczne jakby się różniło nagazowaniem i pszeniczne ma ten posmak bananowo-goździkowy. Chyba można to traktować jako nowe piwo.

Comment

• Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
      Ale nie był to "pierwszy prywatny mini browar w Polsce"...
      Wydaje mi się, ze jednak był to pierwszy mini browar w Polsce.

W tym samym czasie powstały dwa browary: Barczewo i Gościszewo. Nie pamiętam który pierwszy ruszył.
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• steelliras
        Chorzów, ul. Długa 24, Sklep Impuls
        steelliras
        Sklep stacjonarny i internetowy. Mamy w ofercie ponad 1800 gatunków piwa, głównie krafty polskie a do tego piwa oryginalne czeskie i rosnący asortyment piw z krajów europejskich tj. Belgia, Niemcy, Holandia, Dania, Austria, itp. Staramy się utrzymywać stałą ofertę jeśli to tylko możliwe,...
        2022-09-05, 11:49
      • Shedao
        Zduny, Łacnowa 13, Browar Impuls
        Shedao
        Browar mieści się w restauracji działającej od 1992 roku. W czasie mojej wizyty - w grudniu 2022 roku - dostępne było tylko jedno piwo - Zdunowskie jasne, zwyczajny lagerek jakich wiele. Całkiem smaczny, w cenie bodajże 13 albo 15 zł za 0,5l (nie pamiętam już, uroki opisywania browaru po...
        2023-03-28, 11:28
      • dadek
        Volt, Impuls
        dadek
        Imperialny stout, ekstrakt 20°Blg, alkohol 8%.
        Całkowicie czarny nie do przejrzenia.
        Piana ciemnobeżowo-brązowa, super gęsta o mikroskopijnych oczkach choć przy szkle tworzy też grube bąble. Ściele się na szkle prawie nieprzerwaną "firanką", zaznaczając kręgi po...
        2019-08-03, 12:43
      • slawekkazek
        Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. K. Głowacki, Radom, 2023.
        slawekkazek
        pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
        2024-11-25, 18:02
      • slawekkazek
        Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow
        slawekkazek
        Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...
        2024-11-25, 17:53
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...