Co do etykiet - to totalna pomyłka jest tak mała czcionka przy oznaczeniu rodzaju piwa. Posiadanie w "portfelu marek" ciemniaka i pszenicy to powód do chwalenia się, a nie wstydu...
Nowe piwa z Gościszewa
Collapse
X
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziNie musiał.
Tak z drugiej strony, jakie źródło wymienia tam folwark krzyżacki? Pytam z ciekawości bo ja nic w temacie nie mogę znaleźć.
Comment
-
-
Ja znalazłem - na zumi.pl - 1284 to rok założenia parafii w Gościszewie.
Jeśli przyjąć to za fakt, można przypuszczać, że i folwark powstał wtedy. Co do browaru, to można sobie wyłącznie fantazjować; jeszcze gdyby to nie był krzyżacki folwark, tylko cysterski... To, że być może ktoś na folwarku warzył piwo, to żaden argument, by zamieszczać datę "1284" na etykiecie piwa z browaru założonego 20 lat temu. Równie dobrze można by napisać "512", bo a nuż średniowieczni Prusowie też warzyli piwo w tamtej okolicy i będzie okazja do okrągłego jubileuszu za rok...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPoza ciemnym to są faktycznie nowe piwa czy tylko nowe etykiety?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziJa znalazłem - na zumi.pl - 1284 to rok założenia parafii w Gościszewie.
Jeśli przyjąć to za fakt, można przypuszczać, że i folwark powstał wtedy. Co do browaru, to można sobie wyłącznie fantazjować; jeszcze gdyby to nie był krzyżacki folwark, tylko cysterski... To, że być może ktoś na folwarku warzył piwo, to żaden argument, by zamieszczać datę "1284" na etykiecie piwa z browaru założonego 20 lat temu. Równie dobrze można by napisać "512", bo a nuż średniowieczni Prusowie też warzyli piwo w tamtej okolicy i będzie okazja do okrągłego jubileuszu za rok...
Comment
-
-
Porównując z rycerzem i viva hel, to te etykiety nie takie tragiczne, widać w browarze bardzo chcą aby kojarzyć ich z małym "regionalnym" browarem, ale faktycznie wyraźniej powinni zaznaczyć, iż dane piwo jest pszeniczne/ciemne.
Mam nadzieję, iż piwa te będą na tyle smaczne, że zniechcęcą kupujących po pierwszej butelce, ani też nie pogorszy się smak dotychczasowych wyrobów.
Comment
-
-
Nie bez złośliwości zauważę, że pół doby od informacji o warzeniu w Gościszewie pilsa a tu brak peanów.
Gdzież jesteście pilsofile? Gdzież Wasze przelane na klawiaturę nadzieje o dobrym chmieleniu i niskim odfermentowaniu?
Nie ma? No tak, bo tu nie o pupilka chodzi
Comment
-
-
Produkty Gościszewa wymagają daleko idącej ostrożności w emanowaniu ekscytacją przed oficjalnym debiutemLast edited by ART; 2011-03-09, 14:18.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Otóż to, niech nauczą się warzyć piwo, które nie zaczyna kwaśnieć z chwilą przekroczenia bramy browaru. Ja Gościszewo bardzo lubię, ale teraz nadchodzi półrocze, w którym raczej go nie uświadczę, bo właściciel Rodzinki-Bis nie chce ryzykować sprowadzania tego piwa do Warszawy latem. Jak pils przetrwa do jesieni, to się popodniecam.
Comment
-
-
Lepsze to niż siki ciotki weroniki z "tych" lub "żywiecczyzny" itp. Ale browar z Gościszewo mało dostępny (nawet w okolicy) więc do browaru jadę, przynajmniej świeże- bo te piwo temperatury nie znosi to fakt, ale które znosi- wypić piwo ciepłe to najgorsze co może być, a w sklepowych pólkach za niska to ona nie jest-ponad 20 stC+ światło.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kanclerz Wyświetlenie odpowiedziCiemne to dolniak, btw...
Ewidentnie nowym jest ciemne, które swe publiczne życie zacznie 17 marca właśnie w IMPULSIE. Chyba będzie zresztą tylko z kija. Pszenica, jak napisane to dawniejsze VIVA HEL. Pils, jak ustaliłem należy traktować jako nowe, bo w browarze je przepracowali.
Viva Hel 12,5 blg 5,5 alk.
Pszeniczne 12 blg 4,8 alk.
Czy to nadal to samo piwo?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Celem dokładnego wyjaśnienia kwestii pszeniczniaka z Browaru Gościszewo proponowałbym skontaktowanie się z najbardziej zainteresowanym - tj. producentem. Nie sądzę, żeby browar warzył teraz dwa gatunki pszenicy, może zmienili technologię.
Comment
-
Comment