Podczas Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu premierę zaliczy nowe piwo Pinty. Tym razem będzie mało rewolucyjnie, czyli coś dla mnie
Attached Files
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Wspólnie: Pracownią Piwa, Szałpiw i PINTA - całkiem udanie promowaliśmy polskie piwowarstwo w ostatni weekend na festiwalu w Kopenhadze. "Polacy - największa obok Mikklelera (chodziło o jedno z ich nowych piw) pozytywna niespodzianka festiwalu" - to jedna z opublikowanych opinii (cytat z głowy) - więcej: http://beerticker.dk/fredag-ved-oelf...avn-2014-50124
A dzisiaj 28 maja 2014 - pierwsza (testowa) - warka w nówka sztuka browarze w Zarzeczu. Mamy nadzieję, że jeszcze w czerwcu nowa (druga) warzelnia PINTY będzie juz hulała pełną parą.
Pewnie juz wszyscy o tym wiedzą ale........uwaga ,uwaga...nadchodzi PINTA Call Me Simon 19,1°[/B]
Skład: słody Weyermann(R): pale ale, wiedeński, Caramunich(R) Typ III, melanoidynowy, żytni, palony jęczmień, ekstrakt słodowy jasny; chmiele (USA): Columbus, Amarillo, Mosaic; drożdże Fermentis S-04.
Ekstrakt: 19,1°
Alk. 6,9 % obj.
IBU 78
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....
Pojawiło się tych różnych wypustów Pinty w puszkach po różnych marketach, stąd i moje zainteresowanie, podsycone jeszcze kopyrowymi fimami. Tu akurat nabyte w Kaufie, ale chyba dostępne też poza sieciówkami. 9,99-10,99 PLN. Już przy Pinta Starter dla sieci Żabka miałem wątpliwości o...
Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
13% ekstr.,
5,5% alk.
Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
Barwa - praktycznie czarna,...
Comment