I jak polskiego wita nie było, to teraz są dwa... ciekawe, czy ten wysoki baling nie zabierze piwu rześkości, bo jeśli nie to już wiem przy czym spędzę późną wiosnę ... Inna sprawa, że swojego wita zabutelkowałem z dwie godziny temu
PINTA warzy!
Collapse
X
-
A jakie będzie IBU?
Piłem w tym roku Hopfenweisse od Schneidera, było doskonałe, mam nadzieję, że Wasz będzie co najmniej równie dobre...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziA jakie będzie IBU?
Piłem w tym roku Hopfenweisse od Schneidera, było doskonałe, mam nadzieję, że Wasz będzie co najmniej równie dobre...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziBędzie na pewno inne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziAle rozumiem, że będzie dość mocno nachmielone?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziTak. Mam wrażenie że klej jest nawet słabszy, ale bez wrzątku się nie obejdzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziAle rozumiem, że będzie dość mocno nachmielone?
PINTA Viva la Wita! – bujne i radosne, białe piwo w stylu Imperial Witbier 16,5°
Podwójna radość z Witbiera ! Egzotyczne przyprawy, orzeźwiające pomarańcze, aksamitna pszenica i więcej niż zwykle aromatycznego chmielu z Czech, Słowenii i USA. Pełen puchar wrażeń i ograniczona ilość alkoholu - ciesz się Imperialnym Witbierem. Ciesz się życiem !
Fermentowane z użyciem drożdży Safale US-05 w temp. 20-21°C.
Skład: słody Weyermann®:: pilzneński, pszeniczny jasny; niesłodowana pszenica, kolendra, skórki gorzkiej pomarańczy Curaçao, skórki słodkiej pomarańczy, chmiele Styrian Goldings (SLO), Saaz (CZ), Citra®, Palisade® (USA); drożdże Safbrew S-33.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Ekstrakt: 16,5% wag. Alkohol: 5,7% obj.
Comment
-
-
"...Safale US-05 w temp. 20-21°C.
Skład: słody Weyermann®:: pilzneński, pszeniczny jasny; niesłodowana pszenica, kolendra, skórki gorzkiej pomarańczy Curaçao, skórki słodkiej pomarańczy, chmiele Styrian Goldings (SLO), Saaz (CZ), Citra®, Palisade® (USA); drożdże Safbrew S-33."
to w końcu jakie drożdże?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzito w końcu jakie drożdże?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi"...Safale US-05 w temp. 20-21°C.
Skład: słody Weyermann®:: pilzneński, pszeniczny jasny; niesłodowana pszenica, kolendra, skórki gorzkiej pomarańczy Curaçao, skórki słodkiej pomarańczy, chmiele Styrian Goldings (SLO), Saaz (CZ), Citra®, Palisade® (USA); drożdże Safbrew S-33."
to w końcu jakie drożdże?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zeko Wyświetlenie odpowiedziNo a kolejna PINTA jak obiecuje kolega Żywiec będzie "Gra wstępna"
Comment
-
-
Rozpoczął się długo oczekiwany weekend i od razu widać pierwsze efekty. Atak Chmielu został sprzedany w całości - brak zapasu w magazynie. Na szczęście kolejna porcja jest już nawarzona i spokojnie fermentuje w Zawierciu.
Jak widać naród pragnie chmielu
Comment
-
-
Kiedy zaprezentujecie kolejne piwa, które będą miały premierę na FDP?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment