Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
Wyświetlenie odpowiedzi
PINTA warzy!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziO, muszę to przeczytać mojej żonie
A co zrobisz, jak wrocisz do domu, a zonka przy stole z kuflem"porteru", powie "przeciez ja piwa nie pije".Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Wracając do tematu PINTY - Czekam na więcej!
Atak Chmielu to dla mnie była nowość - nowy styl, pierwsze spotkanie z amerykańskimi chmielami, więc nie mam porównania, ale piwo samo w sobie było pyszne.
Czarną Dziurę za to miałem do czego porównać, bo jednak lekkich ciemnych dolniaków jest u nas chociaż kilka - ten jednak bije wszystkie na głowę, ma mistrzostwo w swojej klasie.
Na Grodziskie jakoś nie mam ostatnio ochoty...
Obu pitym przeze mnie piwom brakuje trochę gazu, ale to szczegół który nie psuje ogólnych doznań. Te piwa udowadniają jednak, że jak się chce, to się da - oby przemysłowi piwowarzy to zauważyli, że może warto jednak wydać trochę na dobre, zagraniczne surowce, bo za butelkę TAKIEGO piwa naprawdę warto dać te 5 - 6zł. Czekam na kolejne odsłony PINTY (jakby wam przypadkiem brakowało pomysłów, to może jakiś Koelsch albo Stout ~16 Blg? ), a zanim to nastąpi mam nadzieję dorwę jeszcze kilka butelek z tej partii
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziLepiej nie ograniczaj, bo gdzie ja potem znajdę kumpla do porannego portera ?Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziCzy piwa Pinty będą dostępne w woj. mazowieckim?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX Wyświetlenie odpowiedziA wysłaliście coś do kujawsko-pomorskiego, Bydgoszcz?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Koleja warka PINTY
We wtorek 17 maja piwowarzy z PINTY wznowili pracę w warzelni. Dziś zabraliśmy się za coś bardzo mało popularnego...mianowicie warzymy Szkockie Ale 70 /- ("Siedemdziesiąt Szylingów").
To będzie lekkie (9°Blg) piwo ze szkockim rodowodem - piwo gaszące pragnienie ale i dające radość picia szklaneczki po szklaneczce - bez zbytniego zamącenia umysłu.
W zasypie przewaga słodu Pale Ale natomiast w kotle świeży angielski chmiel East Kent Goldings.
PINTA Siedemdziesiąt Szylingów dostępne będzie w sprzedaży w połowie czerwca z beczki i w butelkach.
Comment
-
-
A czy cena też będzie w granicach 70 szylingów?
A tak na poważnie to ile kosztowały butelki Pinty na wrocławskim festiwalu? Właśnie sobie uświadomiłem, że kompletnie jestem ich niepomny...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
6 i 7zł. Zestaw startowy 18zł.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA czy cena też będzie w granicach 70 szylingów?
A tak na poważnie to ile kosztowały butelki Pinty na wrocławskim festiwalu? Właśnie sobie uświadomiłem, że kompletnie jestem ich niepomny...
CZARNA DZIURA 6- ZŁ
A`LA GRODZISKIE 5- ZŁ
Comment
-
-
Dziękuję ja i mój dziennik piwny.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment