I jak polskiego wita nie było, to teraz są dwa... ciekawe, czy ten wysoki baling nie zabierze piwu rześkości, bo jeśli nie to już wiem przy czym spędzę późną wiosnę ... Inna sprawa, że swojego wita zabutelkowałem z dwie godziny temu
PINTA Viva la Wita! – bujne i radosne, białe piwo w stylu Imperial Witbier 16,5°
Podwójna radość z Witbiera ! Egzotyczne przyprawy, orzeźwiające pomarańcze, aksamitna pszenica i więcej niż zwykle aromatycznego chmielu z Czech, Słowenii i USA. Pełen puchar wrażeń i ograniczona ilość alkoholu - ciesz się Imperialnym Witbierem. Ciesz się życiem !
Fermentowane z użyciem drożdży Safale US-05 w temp. 20-21°C.
Siedzę właśnie i raczę się Atakiem Chmielu i bardzo fajnie jest mi słyszeć o nowym piwie jak i koszulkach. Szacunek za to co robicie! Czekam na kolejne odsłony waszej pomysłowości.
Rozpoczął się długo oczekiwany weekend i od razu widać pierwsze efekty. Atak Chmielu został sprzedany w całości - brak zapasu w magazynie. Na szczęście kolejna porcja jest już nawarzona i spokojnie fermentuje w Zawierciu.
Pojawiło się tych różnych wypustów Pinty w puszkach po różnych marketach, stąd i moje zainteresowanie, podsycone jeszcze kopyrowymi fimami. Tu akurat nabyte w Kaufie, ale chyba dostępne też poza sieciówkami. 9,99-10,99 PLN. Już przy Pinta Starter dla sieci Żabka miałem wątpliwości o...
Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
13% ekstr.,
5,5% alk.
Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
Barwa - praktycznie czarna,...
Minęło trochę czasu od premiery zawierciańskiego pierwowzoru tego piwa: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ze-ko%C5%BAlak
Dokładniej 11 lat
Teraz zrodzony w Wieprzu Psze Koźlak ma
alkohol i balling bez zmian 6,7 / 16,5 ...
Comment