Z tymi wiadrami to na poważnie? Jak w ZUP będize to wyglądało?
PINTA warzy!
Collapse
X
-
-
A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata dojechał do naszego magazynu i 10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze
Z ich relacji wynika, że piwo jest mętne jak woda w Rawie i ma aromat czarnej porzeczki jak w przypadku domowej próby Sahti warzonej przez naszego piwowaraComment
-
I tu powinna stanąć kropka.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-11-27, 16:31.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Z wiadrem na 100% poważnie. ZUP-a zamówiła wiadro
A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata dojechał do naszego magazynu i 10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze
Z ich relacji wynika, że piwo jest mętne jak woda w Rawie i ma aromat czarnej porzeczki jak w przypadku domowej próby Sahti warzonej przez naszego piwowaraTo piwo powinno się pić wprost z wiadra.I nie ma pintowej goryczy.
Piwo inne w smaku niż to co spijamy na codzień.Czuję,że będzie miało b.dobre zejście.Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
Krzysztof PZComment
-
Bym zapomniał.Marek polał także "Jak w Dym".Wg mnie jeszcze smaczniejsze niż poprzednia warka.
Comment
-
Comment
-
Oj dobrze się mamy,oj dobrze.Faktycznie mętne jak woda w żywieckiej Koszarawie po burzy.Przy tym jakieś takie mocneTo piwo powinno się pić wprost z wiadra.I nie ma pintowej goryczy.
Piwo inne w smaku niż to co spijamy na codzień.Czuję,że będzie miało b.dobre zejście.Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
Krzysztof PZComment
-
Comment
-
-
Właśnie spożyłem drugie w swoim życiu Sahti (pierwsze było warzone w browarze domowym w Strzyżowie). Miało wyjść dziwne piwo i takie właśnie wyszło. Mocne, treściwe i oleiste, mętne z aromatem czarnej porzeczki, drożdżowe w smaku i aromacie - tak właśnie mogło smakować piwo przed wiekami. Smaczne choć raczej nie jest to piwo sesyjne - 1 lub 2 wieczorem na rozgrzewkę.
Nasze koleżanki z biura biorące udział w degustacji są zachwycone jego smakiem i mocą
Trochę mi przypomina pitą 3 lata temu w Peru Chichę z tym, że jest bardziej poukładane i oczywiście mocniejsze.Comment
-
Jak czytam takie opisy, to tracę cierpliwość i soboty nie mogę się doczekać !
A tu jeszcze cztery długie dni.
Pomysł uwarzenia takiego trunku zasługuje na nominację do "Wydarzenia roku".Comment
-
Comment
-
A tak na serio to nie mogłem się doczekać degustacji tego wynalazku - to był piwowarski skok na główkę do basenu bez wody
Żeby było zabawniej to zawierciański browar Koniec Świata częściowo zakapslował w kapsle bez naszego logoComment