PINTA warzy!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

Z tymi wiadrami to na poważnie? Jak w ZUP będize to wyglądało?
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• Żywiec
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.12
      • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
      Z tymi wiadrami to na poważnie? Jak w ZUP będize to wyglądało?
      Z wiadrem na 100% poważnie. ZUP-a zamówiła wiadro

A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata dojechał do naszego magazynu i 10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze

Z ich relacji wynika, że piwo jest mętne jak woda w Rawie i ma aromat czarnej porzeczki jak w przypadku domowej próby Sahti warzonej przez naszego piwowara

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
        A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata
        I tu powinna stanąć kropka.

10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze
        To zbyt krótko by stwierdzić działanie toksyn
        Last edited by Pendragon; 2012-11-27, 16:31.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Żywiec
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.12
          • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          I tu powinna stanąć kropka.
          Sahti ma pozwolić godnie przygotować się przez okres 20 dni do Końca Świata

Comment

• PiwnicaZamkowa
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.05
            • 805

Z wiadrem na 100% poważnie. ZUP-a zamówiła wiadro

A tak na marginesie to godzinę temu Koniec Świata dojechał do naszego magazynu i 10 minut temu oczywiście koledzy Marek, Tomek i gościnnie Krzysiek z Piwnicy Zamkowej nie wytrzymali i zrobili degustację. Żyją i mają się dobrze

Z ich relacji wynika, że piwo jest mętne jak woda w Rawie i ma aromat czarnej porzeczki jak w przypadku domowej próby Sahti warzonej przez naszego piwowara
            Oj dobrze się mamy,oj dobrze.Faktycznie mętne jak woda w żywieckiej Koszarawie po burzy.Przy tym jakieś takie mocne To piwo powinno się pić wprost z wiadra.I nie ma pintowej goryczy. Piwo inne w smaku niż to co spijamy na codzień.Czuję,że będzie miało b.dobre zejście.Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
            Krzysztof PZ

Comment

• PiwnicaZamkowa
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2011.05
              • 805

Bym zapomniał. Marek polał także "Jak w Dym".Wg mnie jeszcze smaczniejsze niż poprzednia warka.

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi
                Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
                A ile wiader?
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• PiwnicaZamkowa
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2011.05
                  • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                  A ile wiader?
                  Wiadro jedno emaliowane.Nie ma sciemy

Comment

• Żywiec
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.12
                    • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedzi
                    Oj dobrze się mamy,oj dobrze.Faktycznie mętne jak woda w żywieckiej Koszarawie po burzy.Przy tym jakieś takie mocne To piwo powinno się pić wprost z wiadra.I nie ma pintowej goryczy. Piwo inne w smaku niż to co spijamy na codzień.Czuję,że będzie miało b.dobre zejście.Już żałuję,że tylko 6 beczułek zamówiłem.
                    Krzysztof PZ
                    Zamówiłeś 6, ale dostaniesz 5 bo piłeś Koniec Świata przed oficjalną premierą

Comment

• Zdrój
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2001.05
                      • 284

Zamówiłeś 6, ale dostaniesz 5 bo piłeś Koniec Świata przed oficjalną premierą
                      Jak w Dym 2012 też pili
                      Browamator Piwowar PINTA Festiwal Birofilia

Comment

• PiwnicaZamkowa
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.05
                        • 805

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jak w Dym 2012 też pili
                        ok. Też piliśmy. Ale na Boga !! Dymionego mi nie obcinajcie !!! Po dzisiejszym już i tak mam szlaban na wyjazdy do Was.
                        Last edited by PiwnicaZamkowa; 2012-11-27, 20:53.

Comment

• Żywiec
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.12
                          • 1571

Właśnie spożyłem drugie w swoim życiu Sahti (pierwsze było warzone w browarze domowym w Strzyżowie). Miało wyjść dziwne piwo i takie właśnie wyszło. Mocne, treściwe i oleiste, mętne z aromatem czarnej porzeczki, drożdżowe w smaku i aromacie - tak właśnie mogło smakować piwo przed wiekami. Smaczne choć raczej nie jest to piwo sesyjne - 1 lub 2 wieczorem na rozgrzewkę.

Nasze koleżanki z biura biorące udział w degustacji są zachwycone jego smakiem i mocą

Trochę mi przypomina pitą 3 lata temu w Peru Chichę z tym, że jest bardziej poukładane i oczywiście mocniejsze.

Comment

• Els
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2011.12
                            • 113

Jak czytam takie opisy, to tracę cierpliwość i soboty nie mogę się doczekać !
                            A tu jeszcze cztery długie dni.

Pomysł uwarzenia takiego trunku zasługuje na nominację do "Wydarzenia roku".
                            https://www.facebook.com/kufleikapsle

Comment

• kony
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.08
                              • 1701

Nasze koleżanki z biura biorące udział w degustacji są zachwycone jego smakiem i mocą
                              Łee, to jakieś babskie piwo w takim razie zrobiliście
                              A tak w ogóle, piwo w pracy ??? A BHP to co ? Skandal !

Comment

• Żywiec
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.12
                                • 1571

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                                Łee, to jakieś babskie piwo w takim razie zrobiliście
                                A tak w ogóle, piwo w pracy ??? A BHP to co ? Skandal !
                                Kto z czym robi tym go czuć TAKĄ MAMY DWIZE W PRACY

A tak na serio to nie mogłem się doczekać degustacji tego wynalazku - to był piwowarski skok na główkę do basenu bez wody

Żeby było zabawniej to zawierciański browar Koniec Świata częściowo zakapslował w kapsle bez naszego logo

Comment

Przetwarzanie...
                                X