PINTA warzy!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Żywiec
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.12
    • 1571

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki
    Lato roku 2012 zawsze będzie mi się kojarzyć z Imperium Atakuje.
    Wszystkie ważne wydarzenia były połączone z tym piwem.
    Mam nadzieje, że piwo nie zniknie.
    To jest moje piwo roku i mam nadzieję, że przynajmniej na lato znów będzie
    Imperium będzie dostępne już w marcu i będzie warzone jeszcze kilka razy.

    Comment

    • Żywiec
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.12
      • 1571

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa
      Proponuję pozostawić nazwę "Koniec Świata".Jest bardzo fajna.Przecież pod tą nazwą zostało z sukcesem wypromowane.
      pozdrawiam Krzysztof
      Zmiana nazwy będzie dotyczyć prawdopodobnie wersji na eksport.

      Comment

      • Żywiec
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.12
        • 1571

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika walec
        A jeśli możecie takie coś ujawnić - jak mniej więcej przewidujecie łączną wielkość produkcji swoich piw w 2013 w stosunku do 2012?
        Chodzi mi o to czy planujecie wyprodukować i sprzedać tyle samo, może o połowę więcej czy mniej?
        Nie pytam o rozbicie na poszczególne piwa itp.
        Pytanie moje wynika z tego że w 2012 w ogóle nie miałem szansy popróbować Angielskiego Śniadania i Stare Ale Jare (obu byłem bardzo ciekaw) - podobno mój sklep nie załapał się w hurtowni, za szybko poszły. Tak więc wzrost przerobu, który mógłby przełożyć się na lepszą dostępność, bardzo by mnie ucieszył.
        To wszystko zależy od mocy prodykcyjnych jakie otrzymamy do wykorzystania w browarze (rach). Na tą chwilę mamy plan powiększony w stosunku do 2012 o prawie 100.

        Comment

        • Żywiec
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.12
          • 1571

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
          To wszystko zależy od mocy prodykcyjnych jakie otrzymamy do wykorzystania w browarze (rach). Na tą chwilę mamy plan powiększony w stosunku do 2012 o prawie 100.
          Oczywiście chodziło o 100% a nie 100 hl

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

            No to Zawiercia na półkach już w ogóle nie ujrzymy.

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • Żywiec
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.12
              • 1571

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
              No to Zawiercia na półkach już w ogóle nie ujrzymy.
              Bez przesady! Piwa zawierciańskie będą oczywiście nadal warzone, ich piwa dobrze się sprzedają i mają swoją grupę zwolenników. Nie chcę tu występować jako ich rzecznik, ale opieram się na usłyszanych u źródła informacjach.

              Comment

              • sienioo
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2008.12
                • 177

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                No to Zawiercia na półkach już w ogóle nie ujrzymy.
                Zauważ, że kolega Grzegorz wspomniał, iż ich piwa mogą być ważone w browarach. Sugeruje to, że Pinta, by zwiększyć swoje moce, będzie z kimś jeszcze współpracować

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  A ja myślę, że ten od liczby mnogiej (browar), to sobie narobił kłopotów i to na własne życzenie, więc przynajmniej na razie będzie to tylko Zawiercie.
                  Last edited by Pendragon; 2013-01-30, 14:01.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • szczawik
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.09
                    • 103

                    Hm, jak coś wiesz, to się podziel. O jaki browar chodzi?

                    Comment

                    • żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

                      Ile powstało już warek sahti? Ciekaw jestem, czy łatwiej o powtarzalność piwa, którego proces produkcyjny ma mniej etapów niż zwykle.

                      Comment

                      • Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                        Ile powstało już warek sahti? Ciekaw jestem, czy łatwiej o powtarzalność piwa, którego proces produkcyjny ma mniej etapów niż zwykle.
                        A z drugiej strony, dzięki zastosowanym drożdżom jest cokolwiek nieprzewidywalny.

                        Comment

                        • GRNDpa
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2012.02
                          • 197

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                          A z drugiej strony, dzięki zastosowanym drożdżom jest cokolwiek nieprzewidywalny.
                          Dlaczego ze względu na drożdże efekt miałby być nieprzewidywalny? To nie są dzikie drożdże zebrane z sadu, czy kompostownika :P
                          Lubię placki

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            Mnie na drożdżach sklepowych pizza wychodzi zawsze tak samo.

                            Comment

                            • Żywiec
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.12
                              • 1571

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                              Ile powstało już warek sahti? Ciekaw jestem, czy łatwiej o powtarzalność piwa, którego proces produkcyjny ma mniej etapów niż zwykle.
                              Jak na razie raz warzyliśmy Sahti. Kolejne warki dopiero przed nami. Najlepiej o szczegóły technologiczne pytać Ziemka (Zdrój).

                              Comment

                              • żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

                                Ziemek, daj znać po drugiej warce.

                                A można jeszcze dostać pierwszą warkę? Piłem tylko raz z wiadra i średnio mi smakowało, a widzę, że butelkowe zbiera lepsze oceny.

                                Comment

                                Przetwarzanie...