A tekst z kontry jest taki sam, jak w poprzednim poście? Bo wskazuje on na pewne braki w obyciu z językiem.
PINTA warzy!
Collapse
X
-
2 żyta od PINTy :-)
Jako się rzekło, w I połowie listopada podwójna premiera PINTY
Wzięliśmy się za żyto i zaproponujemy dwa podejścia do tematu:
1/ klasyczne, czyli Roggenbier: PINTA Apetyt na Życie 13,1° - żadnych udziwnień, duzo żyta, mało chmielu.
2/ "rewolucyjne" czyli Black Rye IPA - PINTA Żytorillo 14,0° to nasza interpretacja piwa żytniego na nowe czasy - będzie ciemne i bardzo intensywnie chmielone jedna odmianą: Amarillo.
Jak to w żytnich - oba piwa maja być gęste, esencjonalne i oleisteComment
-
Świetna wiadomość. Tym bardziej w kontekście zamknięcia Konstancina, od którego piwa żytniego już nie będzie a te które się jeszcze uchowało jest zazwyczaj skwaśniałe. Myślałem już, że będę musiał rozejrzeć się za roggenbierem za granicą a tym czasem taka niespodzianka No i na dodatek jeszcze żytnia IPALast edited by Ravf; 2013-10-19, 16:02.Comment
-
Przepraszam kolegów z Pinty za offtopa i za jego dość specyficzną treść, jednak nie mogę się oprzeć, zwłaszcza po umieszczeniu przez Was kolejnych projektów etykiet
Przyglądam się od dawna kadzi warzelnej z loga Pinty i od samego początku nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten gość przy niej.... się po prostu słania, a słaniając puszcza dodatkowo pawia
Za Wasze zdrowie i poczucie humoru Angielskim Śniadaniem!Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Opis obu piw na stronie Pinty na Facebooku: "z ponad 30% udziałem słodów żytnich"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzioPrzyglądam się od dawna kadzi warzelnej z loga Pinty i od samego początku nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ten gość przy niej.... się po prostu słania, a słaniając puszcza dodatkowo pawiaComment
-
Dziś Ziemka także najlepszego Waszą ryżową IPA„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Comment
-
Wojtek Trząski rozmawia z jednym z pintowców, Grzegorzem Zwierzyną - o powstawaniu nowego browaru budowanego w porozumieniu z PINTĄ, zaspokajaniu rynkowego popytu na piwo i przyjemności płynącej z warzenia piwa.
Zapraszam do przeczytania wywiadu: PINTA idzie na swoje?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Wojtek Trząski rozmawia z jednym z pintowców, Grzegorzem Zwierzyną - o powstawaniu nowego browaru budowanego w porozumieniu z PINTĄ, zaspokajaniu rynkowego popytu na piwo i przyjemności płynącej z warzenia piwa.
Zapraszam do przeczytania wywiadu: PINTA idzie na swoje?Comment
-
Comment
Comment