PINTA warzy!
Collapse
X
-
Lublin to Dublin
Komunikat
PINTA / O'Hara's Lublin to Dublin - premiera 14-17 marca 2014 - równocześnie w Irlandii i w Polsce!
Beczki z polsko-irlandzkim Robust Oatmeal Stoutem otwierane będą jednoczesnie w Irlandii - podczas IrishFest w Dublinie - http://www.irishfest.ie/ - oraz w Polsce - z naszym udziałem w Lublinie, Krakowie i Warszawie a także w zaprzyjaźnionych pubach w innych miatach.
Lista pubów z beczkową wersją Lublin to Dublin w najbliższy weekend: (będzie na bieżąco aktualizowana). Godziny premier puby ustalają samodzielnie.
> LUBLIN - U Fotografa 14.03 (piątek) z udziałem Ziemka,
> KRAKÓW - Omerta Pub&More: 14.03 (piątek) z udziałem Grześka i Marka,
> WARSZAWA - Kufle i Kapsle: 15.03 (sobota) z udziałem Grześka i Ziemka.
> BIELSKO-BIAŁA - Piwnica Zamkowa: 15.03 (sobota) z udziałem Marka,
+ Biała Małpa - Katowice
+ Klub Podróżników Namaste - Katowice
+ Gambrinus - Tychy
+ Chmielarnia - Warszawa
+ Spiskowcy Rozkoszy - Warszawa
+ Cuda na Kiju - Warszawa
+ Gorączka Złota - Warszawa
+ Kontynuacja - Wrocław
+ Marynka Pivo i Aperitiovo - Wrocław
+ Szynkarnia - Wrocław
+ Zakład Usług Piwnych - Wrocław
+ Piwoteka - Łódź
+ The Eclipse Inn - Łodź
+ Piwiarnia - Częstochowa
+ Szynk na Winklu - Gliwice
+ Setka Pub - Poznań
+ Krajina Piva - Toruń
+ Czarna Wołga - Sopot
+ Cafe Lamus - Gdańsk
+ Pułapka - Gdańsk
+ Małe Piwo - Warszawa
+ Czeska Piviarnia - Warszawa
+ Piw Paw - Warszawa
+ Po Drugiej Stronie Lustra - Warszawa
Co to jest ten Lublin to Dublin ?!!
W lutym jako PINTA wspólnie z O'Hara's Carlow Brewing Co. nawarzyliśmy w Irlandii mocniejszą wersję Stoutu Owsianego.
Recepturę opracowali wspólnie Ciarán Kelly z O'Hara's i Ziemek Fałat z PINTY. To nie jest bynajmniej klon PINTY Dobrego Wieczoru - to piwo "zaprojektowane" zupełnie od nowa, z wykorzystaniem doświadczeń irlandzkich piwowarów.
Jak może pamiętacie, początkowo zakładaliśmy Double Oatmeal Stout, jednak z róznych powodów wykonalimy brzeczke o ekstrakcie 16,0* i w ten sposób 7 lutego na świat wydaliśmy nowatorski, pierwszy polsko-irlandzki Robust Oatmeal Stout (Krzepki/Solidny Stout Owsiany)
Relacja z dnia warzenia: https://www.facebook.com/media/set/?...2712838&type=1
M.in. dlatego, że w składzie znalazły się polskie płatki owsiane oraz chmiele - w tym Lubelski (na świecie znany jako "Lublin"), nazwa nowego piwa to Lublin to Dublin
Najpierw beczka, butelka w maju:
Lublin to Dublin 16,0° / 6,5% alk. na razie dostępny jest w wersji beczkowej. W Irlandii czeka zapas płatków owsianych, Marynki i Lubelskiego na kolejne 2 warki co oznacza, że Lublin to Dublin w wersji butelkowej pojawi sie w Polsce w maju.
Do zobaczenia w Lublinie, Krakowie, Warszawie i Bielsku-Białej. Smacznego we wszystkich innych zaprzyjaźnionych pubach w całej Polsce!
Koniec komunikatu :-)
P.S.
Specjalne podziękowania od PINTY dla Jarka Guzdy z Omerta Pub&MoreComment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Butelka w maju.Czyli znów trzeba płacić "jak za woły" mało tego, doliczyć bilet komunikacji miejskiej i pewnie wyjdzie około 15 zeta. (z tego wynika że i w Krakowie premiery nie będzie, a więc dodatkowe koszty za bilet PKP np. do Wawy) No to ktoś co po knajpach nie chodzi musi czekać do maja. Toż to komunizm!!!
zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Cielak, przecież będzie premiera w Omercie! W sumie to wcale się nie dziwię, że jest taki a nie inny sposób promocji. Nie jest znana jeszcze cena, więc w pubach ocenią wielkość zapotrzebowania. Będzie duże to wtedy będzie butelka. Ja tak to widzę.Comment
-
A niby co mają lać w butelki jeżeli wszystko rozlali w beczki i co ma z tym wspólnego komunizm?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
PINTA w puszce
Browar PINTA jako pierwszy polski browar rzemieślniczy zaoferuje swoje piwa w puszkach
W zeszłym tygodniu wykonalismy próbny rozlew piwa Koniec Świata, w kolejce czeka Atak Chmielu, A'la Grodziskie i Oto Mata IPA. Używamy wyłącznie puszek o poj. 0,33 litra.
Rozpoczęcie puszkowania PINTY stało się możliwe dzięki współpracy z małym browarem w Imielinie, który udostepnił nam swoją linię do puszkowania.
Zapewniamy, że jakość PINTY w puszkach niczym nie odbiega od tej, znanej z butelek. Przy okazji ciekawostka: podczas ostatniego European Beer Star w Monachium, kilka amerykanskich piw - zdobywców złotych medali - zostało dostarczonych na konkurs właśnie w małych puszkach.Comment
-
Browar PINTA jako pierwszy polski browar rzemieślniczy zaoferuje swoje piwa w puszkach
W zeszłym tygodniu wykonalismy próbny rozlew piwa Koniec Świata, w kolejce czeka Atak Chmielu, A'la Grodziskie i Oto Mata IPA. Używamy wyłącznie puszek o poj. 0,33 litra.
Rozpoczęcie puszkowania PINTY stało się możliwe dzięki współpracy z małym browarem w Imielinie, który udostepnił nam swoją linię do puszkowania.
Zapewniamy, że jakość PINTY w puszkach niczym nie odbiega od tej, znanej z butelek. Przy okazji ciekawostka: podczas ostatniego European Beer Star w Monachium, kilka amerykanskich piw - zdobywców złotych medali - zostało dostarczonych na konkurs właśnie w małych puszkach.Comment
-
No i bardzo dobrze, skoro nie może być butelek 0,33l to chociaż puszka będzie. Czy przez to piwa będą tańsze?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
A poza tym dzisiaj jest Prima Aprilis, więc chyba chłopaki zrobili nas w jajo!www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment