Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Częste picie piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oberzine Wyświetlenie odpowiedzidobry przykład tego że statystyka jest jakby z gumy i zawsze można ją dostosować do swojego punktu widzenia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika barsliw Wyświetlenie odpowiedziCytowanie Brzózki na forum piwnym to juz naprawdę perwersja.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Nie wpływa. Dobrze uwarzone piwo jest napojem zdrowszym od wody, porównywalnie tak zdrowym jak dobre wino, dlatego wieki temu Francuzi zaliczyli je do boissons hygieniques, w przeciwieństwie do alkoholi (wszak jeśli NIE spożywanych nadmiernie również przynoszących więcej pożytku niż szkody, stąd też nazwa "woda życia").Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzesiuu Wyświetlenie odpowiedziA powiedźcie mi, czy codzienne spożywanie alkoholu w postaci dwóch piw (ew. trzech) wpływa na możliwy rozwój nowotworów przewodu pokarmowego? Jeśli tak, to po jakim czasie?
Przy obecnej ilości nowych już tylko kraftowych i okołokraftowych piw zaczyna to być chore, by wypić (w sensie spróbować) wszystko co się produkuje. No bo przecież i tak większość sprzedaje się po 500 ml.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2014-12-23, 18:12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNajpierw zadałbym sobie dlaczego chcę/mam potrzebę wypicia 2-3 piw dziennie?
Przy obecnej ilości nowych już tylko kraftowych i okołokraftowych piw zaczyna to być chore, by wypić (w sensie spróbować) wszystko co się produkuje. No bo przecież i tak większość sprzedaje się po 500 ml.Johnny Bonnano
Comment
-
-
Z zasady nikt tu nie udzieli obiektywnej i wiążącej odpowiedzi, bo mało kto z nas jest lekarzami czy specjalistami zajmującymi się problemami z nadużywaniem alkoholu. To nie to forum. Jeśli pytanie nie dotyczyło 2-3 piw dziennie to czego? Poza tym aby znać odpowiedź na powyższe pytanie kolegi ważny jest kontekst.
Comment
-
-
Dobrze jest, nie ma się co kłócić. Nie każdy musi być lekarzem, żeby znać konsekwencje codziennego picia alkoholu. Ktoś, kto tak postępuje - zapewne szukał sam informacji o tym, i na pewno takową wiedzę posiada. I do takich osób zadałem to pytanie, ale jak widać (przynajmniej) jak na razie nie dostałem odpowiedzi. Ale miło będzie jak ktoś jest tu taki co ma jakieś informacje. Tymczasem ja dzisiaj jedno Karpackie Mocne (9%) i na tym koniec Pozdrawiam piwoszy!
Comment
-
-
Zaczynacie się rozwodzić nad dziwnymi rozkminkami typowego hipochondryka (szkoda, że w tak młodym wieku już ludzie u nas w kraju mają takie zaburzenia psychiczne)
Jego pytania są co najmniej dziwne, jeśli tak sra w portki ze strachu, że po 2 (góra 3) piwach dziennie zachoruje na raka układu pokarmowego, to niech lepiej zaprzestanie picia na dobre, póki mu nie zjadło mózgu doszczętnie.
Dajcie spokój...Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2014-12-23, 21:01.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzesiuu Wyświetlenie odpowiedziA powiedźcie mi, czy codzienne spożywanie alkoholu w postaci dwóch piw (ew. trzech) wpływa na możliwy rozwój nowotworów przewodu pokarmowego? Jeśli tak, to po jakim czasie?
Comment
-
Comment