Piwo dla diabetyków jest mocno odfermentowane, tak aby nie było w nim żdanych cukrów resztkowych. Bardzo chętnie poznałbym argumentację, czemu kielich czystej jest lepszy niż piwo...Tym bardziej, ze wiedza a temat piwa jest w tym kraju żenująco niska. Ostatnio oglądałem fragment dzień Dobry TVN i pani która prowadzi na codzień program "wiesz co jesz" w TVN Style oceniała zakaśki i przystawki do meczu (co jak kaloryczne, jak łączyć by było maksymalnie zdrowo itd) Redaktorka zapytała ją na co patrzeć w przypadku piwa i otrzymała odpowiedź, że najważniejsze jest aby było niepasteryzowane bo ma wtedy więcej witamin i z jak najkrótszym terminem ważności...
Większość opinii polega na stwierdzeniu "tak jest i już", argumentów za daną tezą jest zwykle stosunkowo niewiele. Ile razy od lekarzy/dietetyków słyszeliśmy, ze piwo tuczy? Ile razy słyszeliśmy, że zamaist piwa lepszy jest sok i inne stereotypy...
Większość opinii polega na stwierdzeniu "tak jest i już", argumentów za daną tezą jest zwykle stosunkowo niewiele. Ile razy od lekarzy/dietetyków słyszeliśmy, ze piwo tuczy? Ile razy słyszeliśmy, że zamaist piwa lepszy jest sok i inne stereotypy...
Comment