Częste picie piwa
Collapse
X
-
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku -
Ja też już po 35rż, jako ze czuje się jak emeryt a lekarze nic nie wiedzą, całą winę zlałem na codzienne 2 butelki. Po 3 miesiącach unikania piwa /nawet nie było to takie trudne/ stwierdziłem całkowity brak poprawy. Jedynym pocieszeniem stał się fakt ze po tych 3 m-cach zdarzają mi sie dni kiedy nie łaknę
Natomiast z tym wzrostem apetytu to przesadzacie, głodni po prostu jesteście , i tyle.
Zdrowia!Comment
-
Na piwo nie dam złego słowa powiedzieć, bo mi bardzo pomogło w ciężkiej chorobie, choć wtedy kiedy codziennie musiałem wypić 2 piwa praktycznie na raz (jedno bardziej słodowe, drugie mocniej chmielone), przez chwilę moment na piwo nie mogłem już patrzeć, a później stopniowo wróciłem do normalnego spożywania (bez zaleceń lekarskich).Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Jest w ksiązkach. To taki zbiór pozszywanych, rozmaicie zadrukowanych obustronnie ćwiartek papieru, jak mawiał oberst Reiter.Comment
-
-
Nie ma. Jeśli jest w jakimś zbiorze, to jak wiesz, podaj tytuł. "Tasiemiec Księżnej Pani", "Zniknięcia Posła" nie zawierają tego opowiadania. Jest w "Opowieściach z Piwiarni"? (tam nie ma spisu treści bo to audiobook, taki błyszczący krążek, w którym ktoś zamknął Cezarego Żaka i on tam siedzi i bredzi).Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Comment
-
Dzięki wielkie za rozsądne podejście. Książkę znalazłem, dziś właśnie otrzymałem, są tam jeszcze lepsze opowiastki. Podaj proszę na PW na jaki adres mam wysłać piwko w podzięce.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Gerard Depardieu, cytat:
"Zaczynam pić już przed 10 rano. Najchętniej otwieram wtedy butelkę czerwonego wina lub szampana. Później znowu szampan i jakiś likier. Tak z pół butelki.
Do obiadu wypijam dwie butelki wina. Po południu pojawia się szampan, znowu likier i piwa. A wieczorem lubię wódkę i whisky.
Jeśli piję tylko wino to schodzi 14 butelek - wyznał Gerard z rozbrajającą szczerością."
Ma chlop spust, nie ma co5485 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Gerard Depardieu, cytat:
"Zaczynam pić już przed 10 rano. Najchętniej otwieram wtedy butelkę czerwonego wina lub szampana. Później znowu szampan i jakiś likier. Tak z pół butelki.
Do obiadu wypijam dwie butelki wina. Po południu pojawia się szampan, znowu likier i piwa. A wieczorem lubię wódkę i whisky.
Jeśli piję tylko wino to schodzi 14 butelek - wyznał Gerard z rozbrajającą szczerością."
Ma chlop spust, nie ma coRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
Ostatnio złapałem się na tym, że przez ostatnie trzy miesiące może zaliczyłem w sumie tydzień bez piwa. A pewnie nawet mniej. Blogerowanie, browar.biz i dosyć intensywne życie towarzyskie, okazjonalne przyzwolenie na otwarcie piwa w pracy (za które nie płacimy z własnej kieszeni), mnogość premier piwnych, pewien projekt związany z piwem, który wymaga przynajmniej jednorazowego spożycia każdego bardziej popularnego piwa będącego na rynku. Zaczynam się bać, czy nie wpadłem w alkoholizm. A jeszcze nieco ponad rok temu otwarcie piwa w domu w ogóle nie przychodziło mi do głowy.
Dziennik piwny przestałem prowadzić - za dużo tego i zwyczajnie mi się już nie chce. I właśnie taki mam problem z piwem - nie jest dla mnie problemem przerwanie po 1 czy po 2, właściwie to nie za bardzo lubię pić więcej (no - chyba że w weekendy), ale po samym piwie już nic mi się nie chce. Może poza pisaniem, bo pisać uwielbiam.Comment
-
Obecnie staram się pić mało, czyli 3-5 piw codziennie, od niedzieli do czwartku.
Natomiast w piątki i soboty sobie nie żałuję, bo mam weekendy wolne od pracy
Nie polecam mego trybu życia, ale ... muzyka, piwo, książka, film, historia i oczywiście koty... to jest moją kroplówką.
Pozdrawiam WojtkaComment