Częste picie piwa
Collapse
X
-
Ja też będę się cieszył dobrym piwkiem do końca życia a nie wiem czy będzie jeszcze długie czy krótkie.Ostatnia zmiana dokonana przez crocco; 2011-04-21, 19:19.Comment
-
No tak, wiadomo że wszystko ma wpływ na wątrobę, ale wydaje się że alkohol zdecydowanie bardziej destrukcyjny niż jedzenie. Ale to debata na inne forumPóki co też pijam piwko dosyć często i nie zamierzam tego zmieniać!
Piwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)Comment
-
O konsekwencje zdrowotne częstego picia piwa to się nie martwię, ale mam czasem obawy czy zauważę kiedy zwykła ochota na przyjemność zmieni się już w uzależnienie od alkoholu. W prawdzie mogę się usprawiedliwiać, że nie piję jakoś znowu strasznie dużo, bo z zeznań niektórych forumowiczów wynika, że spożywają miesięcznie kilkakrotnie więcej niż ja rocznie. Ale jednak jakaś lekka wewnętrzna obawa jest. Wolałbym to zawsze ja mieć kontrolę nad piwem, nie odwrotnie.Comment
-
Dokładnie o to samo się obawiam kolego, stąd też w ogóle założyłem ten topic. Ostatnio ograniczam piwko do 3x 1 butelka/tydzień + okazjonalnie (do 2x miesięcznie) na weekendzie coś mocniejszego - flaszeczka czy 4 piwka. Staram się też uważać nieco z jedzeniem - zdecydowanie mniej tłusto, aby odciążyć nieco wątrobę.. dobrze będziePiwo jest dobre, piwo pić trzeba, kto pije piwo ten pójdzie do nieba! :)Comment
-
Piwo to życie!!!
Najzdrowsze jest wypicie paru butelek niepasteryzowanego piwa z małego polskiego browaru.Piwo, to nie tylko napój, to sposób na życie, to radość i "esencja" życia.Piwo jest zdrowe-zawiera wiele składników niezbędnych dla organizmu.Pomaga na wiele dolegliwości, tylko musi być pite w odpowiednich ilościach; przynajmniej 3-4 piwa 0,5 dziennie.Im więcej tym lepiej.Piwo uspokaja, relaksuje, daje poczucie lekkości i zadowolenia.Działa również super na trawienie i nerki.Sam piję piwo od ponad 30 lat i wypiłem w swoim życiu ponad 25 000 litrów piwa.NIGDY NIE CHORUJĘ!. Parę razy byłem chory jak się odchudzałem, ale wtedy nie piłem piwa! Pozdrawiam i na zdrowie!!!Comment
-
SekciarzPo pierwsze piwo musi smakować. Nie wierzę że Twoja maksyma dotyczy każdego małego polskiego browaru. A jeśli jednak - patrz początek postu
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-05-16, 09:13.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Sekciarz? Mam po prostu swoje zasady:
1)Nigdy nie kupuję piwa w "konserwie"...- jest niezdrowe i niesmaczne
2)Staram się kupować piwa niepasteryzowane....są najzdrowsze
3)Nigdy nie kupuję piw z dużych koncernów....masówka zawsze jest kiepska
4)Nigdy nie kupuję piwa , które jest reklamowane...za reklam płacę ja gdy kupię takie piwo
5)kupuję tylko piwo z małych polskich browarów...są najlepsze,równocześnie popieram polski biznes.
6)Nie piję piw tanich ,chyba że mi smakują , ale to się rzadko zdarza...lepiej kupić 3 smaczne niż 5 byle jakich piw.
7)Zawsze sprawdzam smak nowych marek i piw...może pojawiło się jakieś smaczne?
PozdrawiamComment
-
Zasady dobrze mieć, ale w kilku miejscach trochę się mijasz z prawdą:
1)Nigdy nie kupuję piwa w "konserwie"...- jest niezdrowe i niesmaczne
2)Staram się kupować piwa niepasteryzowane....są najzdrowszeOstatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2011-05-16, 10:06.Comment
-
W ostatnim programie "Cofnij zegar" na TVN, prowadząca kurację pani doktor przez cały odcinek przekonywała, że na stan zdrowia pacjenta wpływało negatywnie, wypijane codziennie piwo. Trochę mnie to zaskoczyło, gdy ta pani na każdym kroku podkreślała współodpowiedzialność piwa za nieszczęścia uczestnika programu.Ostatnia zmiana dokonana przez danhaj; 2011-05-16, 22:15.Comment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment