Zaopatrzenie sklepów specjalistycznych
Collapse
X
-
Chwalmy nasze sklepy specjalistyczne, za to że im się chce (opłaca ?) sprowadzać to co w nich jest, nie wymagajmy "niewidów" typu Kirgistan lub inny Surinam.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Jaki dystrybutor ???? Ciekawe piwa można przecież samemu zorganizować. Są sklepy internetowe w których można zamówić piwa, nawiązać kontakty z takimi samymi "zapaleńcami" ciekawymi nowych piw z dalekich krajów itd itp.
Chwalmy nasze sklepy specjalistyczne, za to że im się chce (opłaca ?) sprowadzać to co w nich jest, nie wymagajmy "niewidów" typu Kirgistan lub inny Surinam.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2011-05-13, 16:05.Comment
-
Podążając takim tokiem myślenia, można pójść o krok dalej. Po co komu w ogóle sklepy monopolowe, przecież po piwo można samemu pojechać do browaru, itd.Comment
-
Zresztą jak przejrzałem teraz ofertę pod innym kątemto widać, że w Szwecji też bieda. Nie ma nic z Kirgistanu ani Kazachstanu.
Comment
-
Comment
-
...ale tylko i wyłącznie z Niemiec, z naciskiem na Frankonie.
Widzisz a ja cały czas apeluje o różnorodność. Całe życie człowiek nie ma ochoty popijać piw jedynie z Niemiec, Czech i Polski. Chciałby mieć możliwość skosztowania piw z innych rejonów świata. Pojął?
Ja twierdzę, że większość osób pijących piwo w Piotrkowie nawet tych piw nie spróbowała, a to jest efekt bardzo małej jeszcze świadomości wśród zwykłych konsumentów piwa.
I druga sprawa: staram się traktować grzecznie rozmówców na forum, nawet, a może zwłaszcza, gdy mają odmienne zdanie. Stosowanie w dyskusji zwrotów typu "pojął?" jest delikatnie mówiąc niegrzeczne, więc może trochę kolego Abernacka mniej się ekscytuj pisząc, bo nieładnie to wygląda.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Ps. Bardzo proszę nie wmawiaj mi, że się tym zagadnieniem ekscytuję.
Pod wzgledem piwnym ekscytuje się jedynie gdy przebywam w nowo poznanym browarze i mam możnośc skosztowania piwa prosto z tanka.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-05-13, 17:07.Comment
-
Na dobry początek niech dobre sklepy powstają w dużych aglomeracjach miejskich, gdzie mimo wszystko występuje większa świadomość konsumencka.Comment
-
Hmm, jeżeli ciebie to słowo uraziło to przepraszam.
Ps. Bardzo proszę nie wmawiaj mi, że się tym zagadnieniem ekscytuję.
Pod wzgledem piwnym ekscytuje się jedynie gdy przebywam w nowo poznanym browarze i mam możnośc skosztowania piwa prosto z tanka.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2011-05-13, 17:21.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Comment
-
A niby czego gratulować. Mają tylko piwo z 54 krajów. Większość reprezentowana przez 1-2 piwa (to samo raz w butelce raz w puszce)
Firma która ma monopol na sprzedaż alkoholu w kraju, w którym ma ~ 400 sklepów (aż lub tylko) powinna mieć piwo ze 120 krajów, albo i lepiej. Ale widocznie im to też się nie kalkuluje albo nie chce.
Inna sprawa to dostępność tych wszystkich piw, które niby są na liście w każdym sklepie.Żeby dostać wszystko co by się chciało,trzeba by zjechać całą Szwecję.Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2011-05-13, 18:09.2800 nowe piwa opisałem na forum
-
Jakiś rok temu w markecie przy pl. Wilsona (W-wa) zauważyłem 3 buteleczki 0,33 zwykłego sikacza (tak podejrzewam) z Etiopii w cenie 12 zł za buteleczkę. Pomyślałem sobie, nikt takiego pilsika szybko nie kupi za tą cenę - przyjdę jutro bo dziś kasy za mało.
Przychodzę następnego dnia i zonk, ani jednej buteleczki
I nikt mi nie wmówi, ze egzotycznego piwa w dość wysokiej cenie nikt nie kupi. Tak samo było chyba z Marokiem (Flag i Casablanca)Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2011-05-13, 18:20.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment